MUST_READNEAPINEDΧΡΗΣΤΙΚΑ

Μπορεί το αυτόματο πλύσιμο να καταστρέψει την βαφή του αυτοκινήτου σας;

Εξαρτάται από τον μηχανισμό του αυτόματου πλυσίματος και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Το σίγουρο είναι πως ο καλύτερος τρόπος είναι με το χέρι.

Συνηθίζετε να πηγαίνετε το αυτοκίνητο σας σε αυτόματα πλυντήρια αυτοκινήτων; Όλα καλά και προπάντων γρήγορα αν και το αυτόματο πλύσιμο δεν είναι πάντοτε τόσο αθώο όσο φαίνεται. Και αυτό επειδή μπορεί να βγαίνει πεντακάθαρο, αλλά μια ταλαιπωρημένη βούρτσα μπορεί να αφαιρέσει μαζί με τις βρωμιές και το φιλμ που προστατεύει το χρώμα.

Βέβαια, κάτι τέτοιο ισχύει για τα πλυντήρια που δεν αλλάζουν τις βούρτσες τους όταν αυτές φθείρονται με τον καιρό και έχουν ως αποτέλεσμα να προκαλούν ακόμη και μικρές γρατζουνιές στο χρώμα. Οι οποίες μπορεί να μην είναι καν ορατές με το μάτι, αλλά με τον καιρό γίνονται αντιληπτές, όπως και το χρώμα που χάνει την λάμψη του και δείχνει πιο θαμπό.

Εδώ υπάρχει μια τεχνική στιλβώματος που μπορεί να επαναφέρει την λάμψη του χρώματος αλλά αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει πολλές φορές επειδή επηρεάζεται το πάχος του φιλμ. Και κοστίζει και αρκετά, οπότε ίσως μακροπρόθεσμα να είναι καλύτερη μια ολική βαφή. Πέρα από τις ταλαιπωρημένες βούρτσες μερικές φορές ακόμη και τα επιθετικά οξέα που έχουν τα φτηνά πλυστικά υγρά μπορούν να φθείρουν το χρώμα.

Οπότε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλένει κανείς το πλυντήριο του; Ο παραδοσιακός με το λάστιχο, την βούρτσα και κάνα δύο κουβάδες. Αν πάλι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και δεν βαριέστε μπορείτε να βρείτε κάποια σημεία του στιλ “πλύντο μόνος σου”. Αν πάλι βαριέστε, τότε επιλέξτε ένα καλοσυντηρημένο αυτόματο πλυντήριο, κυρίως αν έχει πανάκια αντί για «τρίχες», ενώ καλό θα είναι να ρίξετε και μια ματιά στις «τρίχες» της βούρτσας, π.χ. αν είναι φθαρμένες, σκληρές κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!