NEA

Αναγέννηση για το Abarth 1000 SP με κινητήρα από Alfa Romeo

Το Abarth 1000 SP (Sport Prototipo) είχε παρουσιαστεί πριν από περίπου 55 χρόνια και είχε κατακτήσει τον αγώνα των 500 χιλιομέτρων του Nurburgring το 1966.

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και σπάνια αγωνιστικά που είχε κατασκευάσει ο Carlo Abarth την δεκαετία του 1960 και που επανέρχεται στο προσκήνιο χάρη σε ένα one-off πρωτότυπο που αποφάσισαν να φτιάξουν οι μηχανικοί της Alfa Romeo.

Το remake έχει πολλές σχεδιαστικές ομοιότητες με το αρχέτυπο μοντέλο, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην αεροδυναμική και στο χαμηλό βάρος με το πλαίσιο και το αμάξωμα να είναι αντίστοιχα κατασκευασμένα από κάρμπον και αλουμίνιο. Στοιχεία που χαρακτήριζαν τα αυτοκίνητα του Abarth.

Την κίνηση του εντυπωσιακού concept έχει αναλάβει ένας turbo στα 1.700 κ.εκ. από μία Alfa Romeo 4C με ισχύ στους 240 ίππους. Για την ώρα οι Ιταλοί δεν έχουν πει τι θα κάνουν με αυτή την μοναδική 1000 SP, αν και θεωρείται σίγουρο πως θα φιγουράρει σε διάφορες εκθέσεις κλασικών αυτοκινήτων. Ίσως να την δούμε και σε κάποιες επιδείξεις σε πίστες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Με αγάπη από την caroto team.