ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Nio ποντάρει στην ανταλλαγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα [video]

Η κινεζική εταιρία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων επενδύει σε σταθμούς ανταλλαγής άδειων μπαταριών με γεμάτες.

Ο χρόνος φόρτισης εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ακόμη και αν υπάρχει η λύση της σούπερ ταχυφόρτισης, κάτι τέτοιο δεν είναι και ότι καλύτερο για την μπαταρία. Έτσι, η Nio εφαρμόζει ήδη σε πιλοτικό στάδιο ένα ανταλλακτήριο μπαταριών σε διάφορες πόλεις της Κίνας -σε συνεργασία με την επιχείρηση ενέργειας Sinopec-, ενώ υπάρχουν πλάνα και για την Ευρώπη ξεκινώντας από τη Νορβηγία.

Σε αυτό ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Nio μπορεί να εισέλθει και εντελώς αυτόματα να αντικατασταθεί η άδεια μπαταρία του με μια νέα γεμάτη. Εννοείται πως οι Κινέζοι δεν ανακάλυψαν… την πυρίτιδα (αυτό έγινε πριν από πολύ καιρό) και το Power Swap Station δεν είναι κάτι νέο ως ιδέα (στη θεωρία το έχουμε δει και από τη Renault).

Ωστόσο, οι Κινέζοι λένε πως αυτή η υπηρεσία κερδίζει συνεχώς έδαφος. Σημειώστε πως κάθε σταθμός διαθέτει περίπου 14 slots μπαταριών με δυνατότητα έως 312 αλλαγές (κάθε μία διαρκεί κάτι παραπάνω από 5 λεπτά της ώρας) την ημέρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!