NEAPINED

Το Ford F-150 Lightning μπορεί φορτίζει ακόμη και ένα σπίτι [video]

Η Ford παρουσίασε επίσημα το πρώτο της ηλεκτρικό pick-up που βασίζεται στο δημοφιλέστερο αυτοκίνητο στις ΗΠΑ. Στο εμβληματικό F-150.

Από την στιγμή που η GMC λάνσαρε το Hummer EV η Ford ήταν θέμα χρόνου να παρουσιάσει και την δική της πρόταση, το πλήρως ηλεκτρικό F-150 Lightning. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό pick-up που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Dearborn του Μίσιγκαν με το επίσημο λανσάρισμα να ξεκινά την ερχόμενη άνοιξη και μια ενδεικτική τιμή εκκίνησης από τις 90.000 δολάρια.

Το F-150 Lightning μήκους 5,9 μέτρων βασίζεται σε μια τροποποιημένη εκδοχή του πλαισίου σκάλας του συμβατικού F-150, αλλά υπάρχουν πολλές αλλαγές ώστε να τοποθετηθεί η συστοιχία των μπαταριών και τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ που προσφέρουν τετρακίνηση. Στην αγορά της Βορείου Αμερικής το F-150 Lightning θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις με συνδυασμένη ισχύ στους 432 ίππους και στην ισχυρότερη με 571 ίππους.

Επίσης, θα υπάρχουν δύο επιλογές στις μπαταρίες (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η χωρητικότητα τους, υποστηρίζουν ταχυφόρτιση DC 150 kW) με την Standard να προσφέρει κίνηση για περίπου 370 χιλιόμετρα (με onboard φορτιστή 11 kW) και την Extended (με onboard στα 19,2 kW) για έως περίπου 480 χλμ. Από πλευράς επιδόσεων η top έκδοση θα έχει τα 0-97 χλμ./ώρα σε περίπου 4,5 δευτερόλεπτα.

Σχεδιαστικά, υπάρχει μια έντονη διαφοροποίηση κυρίως από το LED περίγραμμα της κλειστής μάσκας μπροστά, ενώ πίσω υπάρχει ένα ανάλογο τρικ με μια LED μπάρα. Στο εσωτερικό κυριαρχεί μια μεγάλη αλά tablet οθόνη 15,5’’ που μας παραπέμπει στο Mustang Mach-E, ενώ υπάρχει και ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,0’’.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με το χώρο αποσκευών 400 λίτρων που υπάρχει κάτω από το καπό μιας και δεν υπάρχει κινητήρας καύσης. Σε αυτό τον χώρο, όπως και στην καρότσα ή στην καμπίνα, υπάρχουν έως 11 παροχές ρεύματος εκ των οποίων μερικές υποστηρίζει φόρτιση εξωτερικών συσκευών, π.χ. από ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μέχρι την λειτουργία τηλεόρασης ή εργαλείων. Μάλιστα, η μέγιστη ισχύς μπορεί να φτάσει τα 9,6 kW καλύπτοντας τις ανάγκες ενός μέσου σπιτικού για έως τρεις μέρες, όπως υποστηρίζει η Ford.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!