NEAPINED

Το Tesla Roadster θα έχει το “0-60” μέχρι να πεις κύμινο

Πρόσφατα το Roadster της Tesla εκτέθηκε στο διάσημο μουσείο αυτοκινήτου Petersen και ο Elon Musk άδραξε την ευκαιρία για ένα ακόμη tweet.

Και φυσικά κατάφερε να τραβήξει ξανά την προσοχή αφού ένα ακόμη tweet του μεγαλομέτοχου της Tesla έγινε και πάλι viral. Τι αποκάλυψε αυτή τη φορά; Πως το Roadster με το προαιρετικό πακέτο SpaceX θα μπορεί να καλύπτει τα 0-60 μίλια τη ώρα (0-97 χλμ./ώρα) σε μόλις 1,2 δευτερόλεπτα!

Το SpaceΧ θα είναι ένα σύστημα ακροφυσίων που θα βρίσκονται δίπλα στην πινακίδα και από τα οποία θα διοχετεύεται συμπιεσμένος κρύος αέρα που θα είναι αποθηκευμένος σε ειδικές δεξαμενές παρέχοντας επιπλέον πρόωση που θα μετατρέπει το Tesla Roadster σε πύραυλο.

Δίχως το SpaceX το Roadster θα επιταχύνει σε 1,9 δευτερόλεπτα. Υπενθυμίζεται πως η top έκδοση θα έχει τρία ηλεκτρικά μοτέρ (δύο πίσω και ένα μπροστά) που θα αποδίδουν συνδυαστικά 10.000 Nm και θα τροφοδοτούνται από μια τεράστια μπαταρία 250 kWh για μια θεωρητική αυτονομία στα 1.000 χιλιόμετρα.

Υπό κανονικές συνθήκες και βάσει προγραμματισμού το νέο Roadster  θα έπρεπε ήδη να είναι διαθέσιμο από πέρυσι με μια τιμή περίπου από τις 200.000 δολάρια. Οι καθυστερήσεις όμως είναι παράδοση για την αμερικάνικη εταιρεία και έτσι σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις θα παρουσιαστεί επίσημα του χρόνου. Εκτός και αν προκύψει κάτι νέο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!