PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Μονακό: Πριγκιπική νίκη για τον Max Verstappen – Πήρε κεφάλι στην βαθμολογία!

Ένα ακόμη αδιάφορο από πλευράς θεάματος GP στο Μονακό ολοκληρώθηκε με τον Verstappen να σημειώνει την πρώτη του νίκη στο Μονακό. Στη δεύτερη θέση ο Sainz, εξαιρετική η εμφάνιση του Norris που ανέβηκε στο βάθρο, πολύ καλός και ο Perez με τον Vettel, μεγάλοι άτυχοι οι Leclerc και Bottas. Η Mercedes είχε ούτως ή άλλως σε δεύτερη προτεραιότητα το συγκεκριμένο αγώνα. Βραχεία κεφαλή για την Red Bull στο πρωτάθλημα.

H εκκίνηση ήταν καθαρή με τον Verstappen να πετάγεται εμπρός και έχοντας πίσω του τους Bottas και Sainz, από την στιγμή που ο Leclerc -αν και πήρε την pole- ήταν να ξεκινήσει τον αγώνα από την τελευταία θέση λόγω προβλήματος στο ημιαξόνιο. Κάτι που δεν έγινε ποτέ με την κατάρα για τον Μονεγάσκο να συνεχίζεται αφού δεν έχει τερματίσει ποτέ σε αγώνα στην πατρίδα του. Από εκεί και πέρα το Μονακό δικαιώνει όσους υποστηρίζουν πως υπάρχει περισσότερο θέαμα στις μαρίνες και στις ταράτσες παρά στην υποτιθέμενη πίστα.

Με τις κάμερες να είναι στραμμένες στο πόσο κοντά περνούν τα μονοθέσια από τις μπαριέρες, κάποια άλματα πάνω από τα κερμπς και φυσικά στους celebrities στα μπαλκόνια, ήταν από νωρίς φανερό πως την σειρά των πιλότων θα μπορούσε να αλλάξει μόνο κάποια άτυχη στιγμή ή μια σωστή στρατηγική με τα pits και την αλλαγή ελαστικών.

Έτσι και έγινε στον 31ο γύρο όταν κατά την αλλαγή ελαστικών στο μονοθέσιο του Bottas κόλλησε το μπουλόνι του ενός τροχού και ο αγώνας του Φινλανδού καταστράφηκε φέρνοντας την εγκατάλειψη. Σε αντίθεση με την Red Bull, η Mercedes δεν είχα και την καλύτερη τακτική στο Μονακό με τον Hamilton να γκρινιάζει από τον ασύρματο.

Στη συνέχεια οι πιλότοι ήταν επικεντρωμένοι τόσο στο να είναι γρήγοροι, αλλά και να μένουν σε απόσταση αναπνοής από τις μπαριέρες. Η Mercedes με το «βαρύ» μονοθέσιο δεν ήταν ανταγωνιστικές των Red Bull, μήτε των McLaren. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Norris και του Perez, όπως και του Vettel και του Gasly με την παρακάτω επική δήλωση.

Τελικά η Mercedes αποδέχτηκε την ήττα της και το μόνο που της απέμεινε ήταν να βάλει το Hamilton να κυνηγήσει το ταχύτερο γύρο για να πάρει τον βαθμό. Τεράστια η νίκη για τον Verstappen που τον περνά στην κορυφή της βαθμολογίας, τονωτική η δεύτερη θέση για τον Sainz που έδειξε το ταλέντο του, εξαιρετικός ο Norris με την McLaren, αλλά και ο Vettel. Πλέον η Red Bull κρατά τα ηνία στο πρωτάθλημα οδηγών όσο και στο κατασκευαστών. Απογοήτευση για Ricciardo και Alonso. Θαύμα! Ο Mazepin δεν τερμάτισε τελευταίος, αλλά μπροστά από τον Mick Schumacher.

Παρακάτω η σειρά τερματισμού στο Μονακό. Επόμενος αγώνας στο Αζερμπαϊτζάν (6 Ιουνίου, στις 15:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!