NEAPINED

Θα μπορούσε η Lancia 037 να επιστρέψει στους αγώνες;

Φήμες θέλουν την ανάσταση της Lancia να συνδυάζεται με νέα μοντέλα και την επιστροφή της στους αγώνες.

Όχι απαραίτητα στο WRC, αλλά σε κάποιο πρωτάθλημα με ηλεκτρικά. Για την ώρα δεν υπάρχει τίποτε επίσημο πέρα από κάποιες φήμες και την εταιρία Κimera Automobili να πειραματίζεται με ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που ονομάζει Kimera EVO37 και όπως βλέπουμε διατηρεί το στιλ του αρχέτυπου μοντέλου.

Υπάρχουν όμως και διαφορές ιδίως ε ότι αφορά τα φωτιστικά σώματα ενώ είναι λίγο μακρύτερη από την ορίτζιναλ Lancia. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από carbon fiber αντί για fiberglass που χρησιμοποιούσε η 037. Όλα τα υπόλοιπα είναι ίδια με το πρωτότυπο.

Ακόμα και ο κινητήρας που είναι τοποθετημένος πίσω από τα καθίσματα είναι ίδιος, με 2,1 λίτρα και την φροντίδα του εξειδικευμένου μηχανικού της Lancia, Claudio Lombardi. Η ισχύς φθάνει στα 512 άλογα και η ροπή στα 550 Νm. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς με μηχανικό κιβώτιο ενώ υπάρχουν αμορτισέρ της Ohlins και κεραμικά φρένα της Brembo.

Θα κατασκευαστούν μόλις 37 κομμάτια, με την τιμή εκκίνησης να είναι στα 480.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο επερχόμενο Goodwood Festival of Speed και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, να πούμε πως η Lancia 037 ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά αγωνιστικά και η τελευταία πισωκίνητη προσπάθεια της εταιρίας να σταθεί απέναντι στην λαίλαπα που έφερναν τα τετρακίνητα. Για να βγει στην αγωνιστική δράση έπρεπε να κατασκευαστούν και κάποια κομμάτια για τον δρόμο, τα οποία σήμερα πωλούνται πανάκριβα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!