NEAPINED

Επίσημα το Cupra Born [video]

Το σπορ σήμα της Seat απέκτησε το πρώτο του ηλεκτρικό αυτοκίνητου, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης μετά το φθινόπωρο.

Το πρωτότυπο El-Born είχε παρουσιαστεί πέρυσι και τώρα οι Ισπανοί προχώρησαν στο επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου παραγωγής που ονομάζεται σκέτο Born και που μοιράζεται κοινό DNA από τα VW ID.3, ID.4 και Audi Q4 e-tron.

Οπτικά το Born ξεχωρίζει από τις δυναμικές γραμμές του αμαξώματος, την χαρακτηριστική μάσκα με το ιδιαίτερο σήμα, τα ντιζαϊνάτα φωτιστικά σώματα κ.α., ενώ στο εσωτερικό υπάρχει το ταμπλό του ID.3 διανθισμένο με την αύρα της Cupra.

Το Born θα προσφέρεται αποκλειστικά με το ηλεκτρικό μοτέρ στο πίσω άξονα. Το βασικό Cupra αποδίδει 150 ίππους, έχει μπαταρία 45 kWh, αυτονομία 340 χλμ. και 0-100 χλμ./ώρα σε 8,9 δλ. Στη συνέχεια συναντάμε το Born των 204 ίππων, με μπαταρία 58 kWh, αυτονομία στα 418 χλμ. και 0-100 σε 7,3 δλ..

Το Born E-Boost με την ίδιας χωρητικότητας μπαταρία και αυτονομία, έχει μεγαλύτερη ισχύ στα 231 άλογα και 0-100 χλμ./ώρα στα 6,6 δλ. Υπάρχει όμως και μεγαλύτερη έκδοση μπαταρίας 77 kWh με αυτονομία στα 540 χλμ. (με ταχυφορτιστή 125 kW και ταχύτητα φόρτισης 100 χλμ. σε 7 λεπτά) και 0-1000 σε 7 δλ.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!