NEA

Γιατί τα Tesla απαγορεύεται στην Κίνα να παρκάρουν όπου βρουν;

Ιστότοπο για την αποθήκευση δεδομένων των αυτοκινήτων της δημιούργησε η Tesla στην Κίνα, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες εκεί υπόκεινται σε αυξανόμενο έλεγχο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τις πληροφορίες που συλλέγονται από κάμερες και αισθητήρες των οχημάτων.

Η Tesla στο μεταξύ τονίζει σε δημοσίευση στο Weibo ότι τα δεδομένα που παράγονται από όλα τα αυτοκίνητα που πουλά στην Κίνα, όπου κατασκευάζει τα Model 3 και Model Y, θα αποθηκεύονται στη χώρα.

Η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και η δεύτερη μεγαλύτερη για την Tesla, καταρτίζει κανόνες για τη διασφάλιση της ασφάλειας των δεδομένων που παράγονται από συνδεδεμένα οχήματα, καθώς η αυξανόμενη δημοτικότητά τους τροφοδοτεί ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα και την εθνική ασφάλεια.

Μάλιστα το προσωπικό σε ορισμένα κινεζικά κυβερνητικά γραφεία τονίζει “σε όλους τους τόνους”  να μην σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα Tesla τους μέσα σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια στις κάμερες οχημάτων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!