NEA

Αργούν οι φορτιστές για φορτηγά σε Ελλάδα

Σε 50 υπολογίζει η Ένωση Ευρωπαίων κατασκευαστών τα σημεία φόρτισης στην Ελλάδα των ηλεκτρικών οχημάτων μεσαίου μεγέθους και βαρέως τύπου έως το 2030 το αργότερο, προκειμένου να ανταποκριθεί η χώρα στα νέα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης.

Μέχρι το 2025, περίπου 40.000 ηλεκτρικά οχήματα μεσαίου μεγέθους και βαρέως τύπου οχήματα θα λειτουργούν στην Ευρώπη. Μέχρι το 2030 ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε περίπου 270.000, τονίζει η ACEA.

Ωστόσο, η υποδομή που είναι απαραίτητη για τη φόρτιση αυτών των ηλεκτρικών φορτηγών απλά δεν υπάρχει σήμερα. Όπως εξηγεί η ACEA αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να αναλάβουν δράση για να διασφαλίσουν την ταχεία ανάπτυξη υποδομών στο πλαίσιο της αναθεώρησης της οδηγίας για την υποδομή εναλλακτικών καυσίμων (AFID).

Τέλος τονίζεται ότι για να διασφαλιστεί ότι ο απαραίτητος αριθμός σημείων φόρτισης θα είναι διαθέσιμος έως το 2025 και το 2030 σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, θα πρέπει να υπάρξουν δεσμευτικοί στόχοι σε κάθε χώρα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!