NEAPINED

Έτοιμη η Bugatti La Voiture Noire των 11 εκ. ευρώ

Η γαλλική φίρμα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατασκευής της one-off Bugatti που αποτίνει φόρο τιμής στην χαμένη Type 57.

Μετά από περίπου δύο χρόνια απ’ όταν είχαμε δει για πρώτη φορά την La Voiture Noire στην Γενεύη, ο άνθρωπος που έδωσε 11 εκατομμύρια ευρώ (δίχως τους φόρους) για να αποκτήσει αυτή την Bugatti δηλώνει ενθουσιασμένος. Και προς το παρόν επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του (σ.σ. υπήρξαν φήμες μέχρι από τον Cristiano Ronaldo μέχρι και τον Πρίγκηπα Badr bin Saud).

Μέχρι να εμφανιστεί η Rolls-Royce Boat Tail αυτό ήταν θεωρητικά το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Έστω και αν έχει παραχθεί μόλις σε ένα αυτοκίνητο και σε αντίθεση με την Rolls που θα κατασκευάσει συνολικά τρεις Boat Tail.

H La Voiture Noire βασίζεται στην Chiron, είναι φουλ στο κάρμπον, έχει εντυπωσιακές σχεδιαστικές διασκευές, έχει 250 χιλιοστά μακρύτερο μεταξόνιο και 450 χιλιοστά μακρύτερο αμάξωμα. Ο κινητήρας της δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον γνωστό W16 των 8,0 λίτρων με quadra-turbo για να αποδώσει 1.500 άλογα και 1.600 Nm. Όλα τα λεφτά οι έξι απολήξεις στο πίσω μέρος!

Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η Type 57 SC Atlantic (με μηχανικό υπερσυμπιεστή, σχεδιάστηκε από τον Jean Bugatti, τον 27χρονο τότε ιδρυτή της εταιρίας), η οποία από το 1936 έως και το 1938 κατασκευάστηκε μόλις τέσσερις φορές. Η ιστορία πίσω από την κατάμαυρη Bugatti αφορά σε μία Type 57 Atlantic, η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1940 κατά την μεταφορά του αυτοκινήτου από το εργοστάσιο στο Molsheim προς το Μπορντό.

Πάντως, αν τύχει και βρεθεί σίγουρα θα είναι πολύ ακριβότερη από την εικονιζόμενη αναβίωση της. Ο Ralph Lauren έχει μία από τις Type 57 Atlantic που έχουν διασωθεί και οι φήμες λένε πως απέρριψε πρόταση 100 εκατομμυρίων δολαρίων που του έγινε πρόσφατα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!