ΑΓΩΝΕΣ

Η Dream Team της Audi για το Ντακάρ 2022

Με ηλεκτρικό πρωτότυπο αγωνιστικό, τον «Mr. Dakar» Stephane Peterhansel (14 φορές νικητής του μαραθωνίου) και τον 3 φορές πρωταθλητή (2 στο WRC και 1 στο Dakar) Carlos Sainz η Audi θα ριχτεί στη μάχη του σκληροτράχηλου Dakar στοχεύοντας στην πρώτη θέση το 2022.

Η Audi ελπίζει να είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα κερδίσει τον αγώνα με ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης, όπως τονίζεται σε τηλεγράφημα του Reuters. «Το Ντακάρ είναι μια από τις τελευταίες περιπέτειες σε αυτόν τον κόσμο. Και βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ριζικής αλλαγής: το μέλλον είναι ηλεκτρικό», δήλωσε ο Peterhansel.

Στην ομάδα της Audi θα συμμετάσχει και ο  42χρονος Σουηδός Mattias Ekstroem, δύο φορές νικητής του πρωταθλήματος Touring Car (DTM) της Γερμανίας και παγκόσμιος πρωταθλητής rallycross. Από την πλευρά του ο Carlos Sainz ακόμα και στα 59 του δηλώνει πεινασμένος για διακρίσεις τονίζοντας ότι διαφορετικά δεν θα είχε αναλάβει αυτή τη νέα πρόκληση.

Αναφορικά με τις λεπτομέρειες του κινητήρα τονίζεται ότι τα πρωτότυπα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης από την Formula E με μια μπαταρία υψηλής τάσης, η οποία θα μπορεί να φορτιστεί μέσω ενός κινητήρα καύσης.

Το ράλι Dakar ξεκίνησε το 1978 έχοντας ως εκκίνηση το Παρίσι με προορισμό στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, Ντακάρ, αλλά μετακόμισε από την Αφρική για λόγους ασφαλείας το 2009. Μετά από μια θητεία στη Νότια Αμερική, ένα από τα πιο επικίνδυνα και εξαντλητικά γεγονότα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πλέον το ράλι Ντακάρ  διεξάγεται τώρα εξ ολοκλήρου στη Σαουδική Αραβία.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!