NEAPINED

Rimac: Από το C_Two στο Nevera με τα 1.914 άλογα [video]

Χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια ώστε η κροατική Rimac να φτάσει από το πρωτότυπο C_Two στο Nevera. Και όπως φαίνεται η αναμονή άξιζε τον κόπο. Τουλάχιστον για τους 150 μελλοντικούς ιδιοκτήτες που θα δώσουν 2 εκ. ευρώ για να αποκτήσουν αυτό το απίστευτο ηλεκτρικό hypercar.

Όπως έχουμε γράψει η Rimac Automobili δεν είναι κάποια τυχαία εταιρία που παρουσιάζει ένα ακόμη hypercar (άλλωστε ένα σημαντικό ποσοστό της κατέχει η Porsche και η Hyundai). Και αυτό το επιβεβαιώνει με το Nevera, ένα ηλεκτρικό hypercar με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε τροχό) με συνδυασμένη ισχύ στους 1.914 ίππους και ροπή στα 2.360 Nm.

Με τόσο δύναμη οι επιδόσεις είναι τουλάχιστον καταιγιστικές: 0-100 χλμ./ώρα σε 1,85 δευτερόλεπτα, 0-300 χλμ./ώρα σε 9,3 δλ. και τελική ταχύτητα στα 412 χλμ./ώρα. Το Nevera εφοδιάζεται με μια μεγάλη υγρόψυκτη μπαταρία 120 kWh με την αυτονομία να φτάνει τα 547 χιλιόμετρα (WLTP). Σχετικά με τα προγράμματα παραμετροποίησης υπάρχουν επτά προφίλ κίνησης: τα Sport, Drift, Comfort, Range, Track, καθώς και δύο εξατομικευμένα.

Η Rimac κάνει ιδιαίτερο λόγο για το εξαιρετικά δύσκαμπτο μονοκόκ πλαίσιο και το ρόλο που παίζει το περίβλημα της μπαταρίας ως δομικό στοιχείο βελτιώνοντας κατά 37% τη στρεπτική ακαμψία. Υπάρχουν εξαπίστονα κεραμικά δισκόφρενα (390 χλστ. της Brembo) και ειδική διαχείριση πρόσφυσης από το σύστημα All-Wheel Torque Vectoring 2 (R-AWTV 2). Όσο για την κατανομή βάρους μπροστά/πίσω είναι στο 48/52 αντίστοιχα.

Σχεδιαστικά αλλά και αεροδυναμικά το Nevera έχει αρκετές αλλαγές από το C_Two προσφέροντας έως 34% καλύτερη αεροδυναμική. Δόθηκε μεγάλη σημασία τόσο στην ροή του αέρα για την καλύτερη ψύξη των φρένων και του συστήματος πρόωσης, όσο και για το μέγιστο downforce. Στο τελευταίο συμβάλλουν και τα ενεργητικά βοηθήματα (flaps, πίσω πτέρυγα, κινούμενος διαχύτης).

To εσωτερικό φαίνεται ανάλογο ενός σύγχρονου ηλεκτρικού hypercar με το ταμπλό να φιλοξενεί τρεις μεγάλες οθόνες υψηλής ανάλυσης, ενώ υπάρχουν αρκετοί φυσικοί διακόπτες. Οι χώροι είναι ιδιαίτερα μεγάλοι για δύο άτομα και τις αποσκευές τους. Τέλος, να πούμε πως η ονομασία Nevera βασίζεται σε αυτή μιας τοπικής καταιγίδας και διασχίζει την Αδριατική θάλασσα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!