NEA

Μείωση των εκπομπών άνθρακα ζήτησε η Toyota από τους προμηθευτές ανταλλακτικών της

Τις εκπομπές άνθρακα ζήτησε να μειώσουν  η Toyota Motor Corp από τους προμηθευτές ανταλλακτικών της.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, η οποία σχεδιάζει να είναι ουδέτερη από τον άνθρακα έως το 2050, έχει θέσει στόχο και οι προμηθευτές της να επιτύχουν ουδετερότητα στις εκπομπές άνθρακα, δήλωσε εκπρόσωπος της Toyota.

«Η ουδετερότητα του άνθρακα δεν είναι κάτι που μια εταιρεία μπορεί να πετύχει μόνη της, οπότε ζητήσαμε από τους προμηθευτές μας να εργαστούν μαζί για να το επιτύχουν», είπε. Η Toyota θα θέσει έναν αρχικό στόχο για τους κύριους προμηθευτές ανταλλακτικών αυτοκινήτων να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα κατά 3% φέτος.

Τέλος ο επικεφαλής της Toyota Akio Toyoda, υπό την ιδιότητά του ως επικεφαλής της Ιαπωνικής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, δήλωσε τον Απρίλιο ότι η αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας μπορεί να ηγηθεί της ώθησης της χώρας να επιτύχει ουδετερότητα στις εκπομπές άνθρακα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!