NEA

Η Ford θα αποκτήσει ένα ακόμη SUV. Με την πλατφόρμα της VW.

H αμερικανική εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει πως το 2023 θα λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό πάνω στην πλατφόρμα ΜΕΒ της Volkswagen.

Η Ford έχει ήδη λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, την Mustang Mach-E, αλλά αυτά που θα την οδηγήσουν στο να γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030 είναι τα νέας γενιάς που θα ακολουθήσουν αρχής γενομένης από το πρώτο με την συνεργασία της VW. Το ηλεκτρικό θα είναι το πρώτο το οποίο θα βγει από το εργοστάσιο στην Κολωνία, στο οποίο έχουν επενδυθεί πάνω από 1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η πλατφόρμα που έχει επιλεχθεί είναι αυτή του ID.4 μιας και είναι πιο εξελιγμένη και μπορεί να υποδεχτεί και μεγαλύτερες μπαταρίες. Το ηλεκτρικό SUV της Ford θα λανσαριστεί σε περίπου δύο χρόνια κακι θα παράγεται μαζί με το Fiesta, το οποίο θα ολοκληρώσει την πορεία του το 2025 και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Σχετικά με την ονομασία του νέου μοντέλου οι φήμες θέλουν την Ford να ακολουθεί την τελευταία τάση που την θέλει να αναβιώνει ιστορικά ονόματα στα νέα ηλεκτρικά της μοντέλα. Πέρα από τα ηλεκτρικά υπενθυμίζεται πως η συνεργασία της Ford με την VW αφορά και στα επαγγελματικά με τα επόμενα Ranger και Amarok να έχουν κοινό σασί.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!