NEA

To Rimac Nevera ντροπιάζει την Ferrari SF90 [video]

Εννοείται πως η κόντρα ανάμεσα σε ένα ηλεκτρικό hypercar και ένα συμβατικό είναι κάπως άνιση. Αλλά το πράμα αλλάζει όταν μιλάμε για την ταχύτερη Ferrari.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την Ferrari SF90 απέναντι στο νέο Rimac Nevera. Μία κόντρα στην ευθεία για το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Τα οδηγούν ο Matt Watson του carwow και ο ίδιος ο Rimac. Οι μεταξύ τους διαφορές είναι μεγάλες. Τα 1.914 άλογα της Nevera μοιάζουν υπερβολικά εμπρός στα μόλις 1.000 της Ferrari. Αλλά και η ροπή των 2.360 Νm και η τετρακίνηση της Nevera δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στα μόλις 800 Nm της Ferrari.

Kαι τα πράγματα εξελίσσονται ακόμα πιο ντροπιαστικά για την SF90 όταν ξεκινούν οι κόντρες. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Κροατία μοιάζει σε δικό του παιχνίδι, κάνοντας την εξαιρετική Ferrari να μοιάζει σαν ένας πολύ εύκολος αντίπαλος. Σε κάθε δοκιμασία το Nevera πετάγεται εμπρός με τρομακτική δύναμη, αφήνοντας πολύ πίσω την Ferrari.

Τόσο στις κόντρες από στάση, όπου το Rimac έκανε και παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής στο τέταρτο του μιλίου, όσο και στις ρεπρίζ, όπου πλέον ακόμα και αν έχει φύγει εμπρός η Ferrari το Nevera την φθάνει και την ξεπερνάει χωρίς κανένα πρόβλημα. Μόνο στα φρένα υπάρχει μια σχεδόν ισοπαλία, κάτι που είναι υπέρ του Rimac αν υπολογίσουμε το μεγαλύτερο βάρος του.

Όπως φαίνεται, η εποχή που ο τίτλος της πιο γρήγορης Ferrari παραγωγής δεν θα ήταν αρκετός, προφανώς και έφθασε. Και το hypercar του Κροάτη κατασκευαστή έρχεται να δείξει ότι η ηλεκτροκίνηση είναι ικανή να γκρεμίσει μύθους δεκαετιών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!