NEAPINED

Αυτό είναι το νέο Kia Sportage – Στην Ελλάδα από τα τέλη 2021

Τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η Kia για το νέο Sportage που θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά από τα τέλη του έτους.

Όπως μπορούμε να δούμε το νέο Sportage ξεχωρίζει από την εμφατική του μάσκα που απλώνεται από άκρη σε άκρη και από πάνω της έχει δύο στενές οπές στο εκμοντερνισμένο πρότυπο της μάρκας Opposites United. Στα άκρα υπάρχουν οι προβολείς με τα χαρακτηριστικά μπούμερανγκ σχήματος LED.

Πίσω υπάρχει ένα εξίσου όμορφο τμήμα που ολοκληρώνει το δυναμικό σε όψη νέο Sportage. Πέρα από τη στάνταρ έκδοση θα υπάρχει και η επίσης νέα, πιο σπορ εκδοχή X-Line με διαφορετικούς προφυλακτήρες και μαρσπιέ, αλλά και ελαφρώς διαφοροποιημένο εσωτερικό με πράσινες και μαύρες επενδύσεις και πιο σπορ λεπτομέρειες. Οι διαστάσεις του αμαξώματος δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά αναμένονται ελαφρώς αυξημένες από του τωρινού μοντέλου.

Στο εσωτερικό βλέπουμε μια premium κατεύθυνση που έχει υιοθετηθεί στο Sportage με μια ενιαία κυρτή οθόνη που συμβαδίζει με το πρότυπο του EV6. Η ενιαία γυάλινη επιφάνεια καλύπτει τόσο το ψηφιακό πίνακα οργάνων όσο και τη οθόνη αφής του συστήματος infotainment. Επίσης, διακρίνονται κάποιοι φυσικοί διακόπτες, το νέο τιμόνι, ο πιεζό-περιστροφικός διακόπτης αντί του επιλογέα κίνησης και οι όρθιοι αεραγωγοί.

Από εκεί και πέρα η γκάμα των κινητήρων του νέου Sportage θα έχει ότι και εκείνη του νέου Tucson, αφού και τα δύο αυτοκίνητα μοιράζονται το ίδιο σασί. Έτσι, στην βάση θα δούμε τους εξηλεκτρισμένους mild hybrid 48V κινητήρες βενζίνης (με 150 και 180 ίππους) και πετρελαίου (με 136 ίππους) στα 1.600 κ.εκ.

Ενδιαφέρον είναι πως κάθε έκδοση κινητήρα (με εξαίρεση την βασική) θα έχει και δυνατότητα τετρακίνησης. Επίσης, θα υπάρχει τόσο η full υβριδική έκδοση με 230 ίππους, όσο και μια plug-in υβριδική με 265 ίππους. Περισσότερα για το νέο Kia Sportage θα έχουμε προσεχώς με την διάθεση του μοντέλου στην ελληνική αγορά να έχει προγραμματιστεί για τα τέλη 2021.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!