NEA

Αυτό είναι το νέο Toyota Land Cruiser 300 [video]

Παρόλο που το νέο Land Cruiser δεν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη εξακολουθεί να είναι ένα από τα κορυφαία 4×4 του κόσμου.

Ο λόγος που οι Ιάπωνες κατάφεραν να κάνουν το νέο Land Cruiser να δείχνει εμφατικά… άσχημο είναι προφανώς επειδή δεν τους νοιάζει και τόσο το τι θα πουν οι Ευρωπαίοι. Ίσως και επειδή αυτή η τεράστια μάσκα που συμπληρώνει το boxy αμάξωμα να αρέσει στους Αμερικάνους και πολύ περισσότερο στους Αυστραλούς όπου το Land Cruiser είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Δίχως να αγνοούμε την Μέση Ανατολή και την αγορά της Ασίας.

Για αυτό η ναυαρχίδα της Toyota εφοδιάζεται με δύο ολοκαίνουργιους twin-turbo V6. Έναν βενζίνης στα 3,5 λίτρα με 315 ίππους και έναν ντίζελ στα 3,3 λίτρα με 304 ίππους και την Toyota να αναφέρει πως η απόδοση τους είναι ανάλογη με των V8. Την ισχύ στους τέσσερις τροχούς μεταφέρει αυτόματο κιβώτιο με 10 σχέσεις.

Αξιοσημείωτο είναι πως το νέο Land Cruiser είναι το πρώτο που βασίζεται σε μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας TNGA. Έχει όλα τα καλά ενός κορυφαίου old time 4×4. Από ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, διαφορικά που κλειδώνουν, transfer case με σχέσεις υποπολλαπλασιασμού, έως συστήματα υποβοήθησης περιμετρικού ελέγχου και αποφυγής σύγκρουσης.

Οι πωλήσεις του Land Cruiser θα ξεκινήσουν από αυτό το καλοκαίρι σε 170 χώρες του κόσμου με εξαίρεση τις αγορές της Ευρώπης που κινούνται σε εξηλεκτρισμένα μονοπάτια. Στις φωτογραφίες με την μαύρη μάσκα φαίνεται η πιο «προσγειωμένη» αισθητικά έκδοση GR Sport.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!