NEA

Μεγάλη σε όλα της η νέα BMW 4 Gran Coupe

Μεγάλη είναι και η μάσκα της νέας πάντοτε ιδιαίτερης και μικρότερης Gran Coupe, η οποία απευθύνεται σε όσους αναζητούν τετράθυρο κουπέ στιλ.

Η συνταγή για τα τετράθυρα Gran Coupe είναι η γνωστή με τα χαρακτηριστικά στοιχεία να αφορούν στα παράθυρα χωρίς πλαίσια. Από εκεί και πέρα στη νέα 4 Gran Coupe υπάρχει μια μεγάλη εμφατική μάσκα που όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο οικεία στο μάτι. Οι λεπτοί full-LED προβολείς εφοδιάζονται με φωτοδιόδους οπτικών ινών σχήματος U για τα φώτα ημέρας. Προαιρετικά, διατίθενται φώτα Adaptive LED Headlights με BMW Laserlight που περιλαμβάνει την αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας BMW Selective Beam.

Με μήκος 4,783 μέτρα οι χαρακτηριστικές αναλογίες της συνδυάζονται με τις δυναμικές γραμμές ενός coupé. Συγκριτικά με την προκάτοχό της η νέα 4 Gran Coupe είναι μεγαλύτερη κατά +14,3 εκ. σε μήκος, +2,7 εκ. σε πλάτος και +5,3 εκ. σε ύψος. Το μεταξόνιο των 2.856 χλστ. είναι κατά +46 χλστ. μεγαλύτερο από του προηγούμενου μοντέλου.

Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé προσφέρει χώρο αποσκευών 470 λίτρων, η βασική χωρητικότητα στη συμβατική περιοχή του χώρου αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 39 λίτρα. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών μπορεί να φτάσει μέχρι τα 1.290 λίτρα το μέγιστο με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων, που είναι στάνταρ διαιρούμενη σε αναλογία 40:20:40.

Σχεδιαστικά ξεχωρίζει η πιο ψηλή κεντρική κονσόλα που διαχωρίζει τη θέση του οδηγού από αυτήν του συνοδηγού, ενώ ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει, πέρα από τα σπορ καθίσματα και το σπορ τιμόνι, μια οθόνη αφής 8,8 ιντσών για το iDrive και μια έγχρωμη οθόνη 5,1 ιντσών στον πίνακα οργάνων. Ο τελευταίος προαιρετικά είναι ψηφιακός με διαγώνιο 12,3 ιντσών και στην περίπτωση αυτή συνδυάζεται και με οθόνη 10,25 ιντσών για το σύστημα infotainment.

Το μπουτόν Start/Stop για τον κινητήρα είναι τοποθετημένο σε ένα αριστοτεχνικά σχεδιασμένο panel ελέγχου στην κεντρική κονσόλα, που επίσης φιλοξενεί το BMW Controller, τα μπουτόν για τη μονάδα Driving Experience Control, το ηλεκτρομηχανικό χειρόφρενο και τον ειδικό για το μοντέλο επιλογέα σχέσεων. Στα πίσω καθίσματα με τα αναδιπλούμενα προσκέφαλα μπορούν να τοποθετηθούν τρία παιδικά καθίσματα. Από κει και πέρα ο εξοπλισμός ασφάλειας, άνεσης, διασύνδεσης και υποβοήθησης είναι πλήρης ενώ μπορεί να εμπλουτιστεί και άλλο από τη λίστα των εξτρά.

Η βασική έκδοση είναι η 420i με τον τετρακύλινδρο δίλιτρο ισχύος 184 ίππων, ενώ στην 430i το μοτέρ αποδίδει 245 ίππους. Κορυφαίος είναι προς το παρόν ο τρίλιτρος εξακύλινδρος των 374 ίππων, ο οποίος έχει και ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V. Συγκεκριμένα, η τετρακίνητη Μ440i xDrive, που χρειάζεται 6,6 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ ώρα. Mild hybrid υποβοήθηση έχει και η 420d με δίλιτρο diesel με τους 190 ίππους και τετρακίνηση.

Όλοι οι κινητήρες συνεργάζονται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic (στάνταρ). Το προαιρετικό οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport (στάνταρ στην BMW M440i xDrive Gran Coupé) συνδυάζει ακόμα πιο γρήγορες αλλαγές σχέσεων με χειριστήρια (shift paddles) στο τιμόνι και μία λειτουργία Sprint.

Οι πωλήσεις της νέας BMW 4 Gran Coupe θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του έτους και ξεκινά περίπου από τις 55.000 ευρώ. Όλες οι εκδόσεις θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο, στην ίδια γραμμή με την αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 και τις BMW Σειρά 3 Sedan και BMW Σειρά 3 Touring.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!