NEA

Γιατί η Ford κατασκευάζει περισσότερες ηλεκτρικές παρά συμβατικές Mustang;

Ψυχραιμία, ο κόσμος δεν χάλασε ακόμη. Απλά η έλλειψη μικροτσίπ και ημιαγωγών έχει αλλάξει τις προτεραιότητες της Ford στις γραμμές παραγωγής.

Την είδηση αναδεικνύει η ίδια η εταιρία αφού σε επίσημη ανακοίνωση της για τις ΗΠΑ αναφέρει πως η παραγωγή της ηλεκτρικής Mustang Μach-E ξεπερνά αυτή της συμβατικής. Συγκεκριμένα, μέχρι τα τέλη Μάϊου το εργοστάσιο στο Μεξικό έχει κατασκευάσει 27.816 ηλεκτρικές Mach-E όταν από το αντίστοιχο στο Μίσιγκαν έχει βγει μόλις 26.089 συμβατικές Mustang.

Προφανώς, η ζήτηση είναι ισχυρή τόσο για την ηλεκτρική Mustang, όσο και για την συμβατική. Και ας μην έχουν μεταξύ τους καμία σχέση τα δύο μοντέλα αφού το ένα είναι ένα SUV και το άλλο ένα πισωκίνητο κουπέ. Άρα τι συμβαίνει;

Πολύ απλά, το πρόβλημα με την έλλειψε μικροτσίπ που ταλαιπωρεί την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία έχει υποχρεώσει την Ford να δώσει προτεραιότητα στην παραγωγή των SUV της. Μαζί και της Mach-E. Χαρακτηριστικό είναι πως το προηγούμενο μήνα η Ford στο εργοστάσιο της στο Flat Rock δεν παρήγαγε καθόλου Mustang με συμβατικό κινητήρα.

Έτσι, το αποθεματικό σε συμβατικές Mustang αρκεί μόλις για 24 ώρες, όταν υπό κανονικές συνθήκες θα αντιστοιχούσε σε 2 μήνες. Όμως και η ηλεκτρική Mustang Mach-E δεν μένει παρά ελάχιστο διάστημα στην έκθεση, καθώς σύμφωνα με την εταιρία χρειάζονται λιγότερο από 10 ημέρες για να πωληθεί.

Πάντως, μέχρι το τέλος της χρονιάς τα πράγματα αναμένεται να εξισορροπηθούν. Ή ακόμη και να ανατραπούν αφού η Mach-E αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περισσότερες αγορές παγκοσμίως.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!