NEA

Ένα κλασικό Mini με το ηλεκτρικό σύστημα του Nissan Leaf

Τα ηλεκτρικά restomod και οι σχετικές μετατροπές κλασικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής λύση για χώρες όπως η Βρετανία.

Σε αρκετές περιοχές του μεγάλου νησιού για να μπορεί κανείς να βολτάρει με ένα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητο θα πρέπει να μην εκπέμπει ρύπους. Και η μόνη λύση είναι σαν αυτή που προτείνει η London Electric Cars που αναλαμβάνει την μετατροπή χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης του Nissan Leaf.

Βέβαια η σχετική μετατροπή δεν είναι καθόλου φτηνή αφού κοστίζει περίπου 30.000 ευρώ για την περίπτωση της τοποθέτησης της μικρής μπαταρίας 20 kWh, η οποία δίνει μία αυτονομία που μετά βίας ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα.

Πάντως, αν ο ενδιαφερόμενος έχει να επιλέξει και σε πιο ισχυρό συνδυασμό μπαταρίας/ ηλεκτρικού μοτέρ καταβάλλοντας το ανάλογο αντίτιμο. Και αν κρίνουμε πως ο χρόνος παράδοσης ξεπερνά το μισό χρόνο, τότε μπορούμε να υποθέσουμε πως υπάρχει αρκετή ζήτηση…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!