NEA

Πωλείται το πρώτο F1 μονοθέσιο του Michael Schumacher

Αυτή η συλλεκτική Jordan 191 – Ford Cosworth HB είχε περάσει από τα χέρια του θρύλου Schumacher στο Grand Prix του Βελγίου του 1991.

Πρόκειται για ένα από τα μόλις επτά μονοθέσια που κατασκευάστηκαν και αυτό που το ανεβάζει ακόμη ψηλότερα την αξία του είναι πως είναι ένα από τα δύο που είχε πιλοτάρει τότε ο Michael Schumacher. Πέρα από τον Γερμανό με το εικονιζόμενο μονοθέσιο είχαν αγωνιστεί οι Andrea de Cesaris και Alex Zanardi.

Σύμφωνα με την SpeedMasterCars, την αντιπροσωπεία που πουλά το μονοθέσιο, αυτή η Jordan είχε κάνει το ντεμπούτο της το 1991 με τον de Cesaris στην Ουγγαρία τερματίζοντας στην 7η θέση.

Δύο εβδομάδες αργότερα ο Schumacher το οδήγησε ο Schumacher στο Βέλγιο αλλά για μόλις ένα γύρο αφού εμφανίστηκε πρόβλημα στον συμπλέκτη. Εκείνο το Σαββατοκύριακο ο Flavio Briatore πήρε την τελική απόφαση και έπεισε τον Γερμανό να υπογράψει στην Benneton F1.

Όσο για το μονοθέσιο, μετά την σεζόν του 1991 πωλήθηκε σε Βέλγο συλλέκτη ο οποίος το πούλησε το 2005. Έκτοτε έκανε διάφορες εμφανίσεις στο Goodwood Festival of Speed και βρίσκεται σε λειτουργική κατάσταση. Όσο για την τιμή θα πρέπει κανείς να επικοινωνήσει με την βρετανική SpeedMaster.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!