PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Γαλλίας: Απίθανη νίκη για τον Verstappen – Παίρνει φωτιά το πρωτάθλημα!

Αυτή ήταν η 3η φετινή νίκη του Ολλανδού πρωταθλητή που αύξησε την διαφορά του στην βαθμολογία. Πολύ έξυπνη η στρατηγική της Red Bull στα ελαστικά που έπιασε στον ύπνο την Mercedes. Στο βάθρο ο Hamilton και ο Perez. Εκνευρισμός από τον Bottas, πολύ καλές οι McLaren.

Σε μία καθαρή εκκίνηση στην πίστα του Paul-Ricard o Verstappen υπέπεσε σε οδηγικό λάθος στην πρώτη στροφή και έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του με τον Hamilton να παίρνει τα ηνία του αγώνα. Από εκεί και πέρα έγιναν κάποιες μάχες στις πιο πίσω θέσεις με τις McLaren να ανεβαίνουν θέσεις και τις Ferrari να παλεύουν για το καλύτερο.

Φτάνοντας στον 19ο γύρο ο Hamilton μπήκε στα pits αλλά κατά την έξοδο βρήκε μπροστά του τον Verstappen. Περίπου 13 γύρους μετά η Red Bull αποφασίζει να βάλει τον Verstappen στα pits για αλλαγή ελαστικών και πλέον ήταν ξεκάθαρο πως το νικητή του αγώνα θα έκρινε η πιο έξυπνη τακτική με τα ελαστικά.

Η Red Bull άρχισε να δικαιώνεται στους τελευταίους γύρους με τον Verstappen να προσπερνά τον Perez και τον εκνευρισμένο Bottas για να κολλήσει πίσω από τον Hamilton. Παρά την εξαιρετική διαχείριση στα ελαστικά που έκανε ο Hamilton, ο Verstappen τον προσπέρασε δύο γύρους από το τέλος αυξάνοντας την διαφορά κατά 12 βαθμούς στην κατάταξη των οδηγών. Προβληματισμός στην Mercedes που περίμενε νίκη στη Γαλλία, αφού στα δύο επόμενα Grand Prix στο Σπίλεμπεργκ το πάνω χέρι έχει θεωρητικά η Red Bull.

Επόμενος αγώνας στην Αυστρία στο GP Στυρίας (27 Ιουνίου, στις 16:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!