NEAPINED

Η Audi θα παρουσιάσει τον τελευταίο της κινητήρα καύσης το 2026

Σε περίπου πέντε χρόνια από σήμερα η Audi θα διακόψει εντελώς κάθε νέα εξέλιξη στους κινητήρες εσωτερικής καύσης και θα διαθέτει όσους έχει μέχρι τότε για όσο χρειαστεί.

Η εν λόγω είδηση προέρχεται από δημοσίευμα της έγκριτης γερμανικής ιστοσελίδας Süddeutsche Zeitung, στο οποίο αναφέρεται πως ο CEO της Audi, Markus Duesmann, έχει ήδη ενημερώσει τα υψηλόβαθμα στελέχη. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε το 2026 η Audi θα παρουσιάσει τον τελευταίο της κινητήρα καύσης κλείνοντας ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της.

Πάντως, η είδηση αναφέρει πως μετά το 2026 κάθε νέο μοντέλο της Audi που θα παρουσιάζεται θα είναι μόνο ηλεκτρικό. Ούτε καν υβριδικό. Κάτι που ακούγεται κάπως υπερβολικό. Αν όμως ισχύσει κάτι τέτοιο τότε μπορεί κανείς να υποθέσει πως μέχρι το 2035 η Audi δεν θα κατασκευάζει κανένα νέο αυτοκίνητο με κινητήρες καύσης.

Σε ό,τι αφορά στην Audi, τα μεθεπόμενα Α4 και Α6 που θα δούμε μετά το 2030 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά. Τα ΤΤ και R8 ίσως μετασχηματιστούν και αυτά σε ηλεκτρικά. Με εξηλεκτρισμένους κινητήρες καύσης αναμένεται να συνεχίσει το A3 αφού θα υπάρξει και συμβατική επόμενη γενιά Golf.

Όπως και να έχει, αυτή η απόφαση δεν πρέπει να προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση αφού προς το τέλος της δεκαετίας την οδό αυτή θα ακολουθήσουν οι περισσότεροι κατασκευαστές. Φυσικά, η διακοπή της εξέλιξης των κινητήρων καύσης δεν σημαίνει πως η παραγωγή τους θα τερματιστεί αφού συνεχίσουν να υπάρχουν για τουλάχιστον δύο δεκαετίες τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Ερωτηματικό βέβαια παραμένει αν το δίκτυο φόρτισης θα έχει διευρυνθεί σε όλες τις αγορές της Ευρώπης σε τέτοιο βαθμό που να «σηκώνει» εταιρίες με πλήρως ηλεκτρικές γκάμες μοντέλων. Για να δούμε…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!