NEA

Ένα διασυνδεδεμένο αυτοκίνητο δεν είναι ένα smartphone πάνω σε τροχούς…

Τα διασυνδεδεμένα και αυτοματοποιημένα οχήματα γίνονται σχεδόν αναπόσπαστο μέρος της οικονομίας των δεδομένων της Ευρώπης.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ένωση ευρωπαίων κατασκευαστών (ACEA) διεξήγαγε έγκαιρη συζήτηση για αυτό το θέμα, εν όψει της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για νομοθεσία σχετικά με την πρόσβαση σε δεδομένα εντός του οχήματος αργότερα αυτό το έτος.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης έχει δεσμευτεί να παρέχει πρόσβαση στα δεδομένα που παράγονται από τα οχήματά της. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο Mark Harvey, Διευθυντής Enterprise Connectivity της Ford Ευρώπης, η ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε δεδομένα εντός του οχήματος θέτει σημαντικές απειλές για την ασφάλεια, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την ασφάλεια, την προστασία δεδομένων και την ιδιωτική ζωή.

«Ένα διασυνδεδεμένο αυτοκίνητο δεν είναι smartphone στους τροχούς», προειδοποίησε ο κ. Harvey, τονίζοντας ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων παραμένουν υπεύθυνοι για την ασφάλεια, την ασφάλεια και την ακεραιότητα των οχημάτων που παράγουν. «Είναι κρίσιμο για εμάς ότι η κοινή χρήση δεδομένων διεξάγεται με ασφαλή, ασφαλή και δίκαιο τρόπο».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!