NEA

Δεν υπάρχει ο ήχος της Bugatti Bolide [video]

Η Bolide είχε παρουσιαστεί πέρυσι το φθινόπωρο και είναι ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά track-only τετράτροχα που έχουμε δει έως τώρα.

Είναι από τις λίγες φορές που η Bolide συλλαμβάνεται σε κοινή θέα και ακόμη πιο σπάνια η βιντεοσκόπησή της με αφορμή το Milano Monza Motor Show. Αρχικά, αυτό που εντυπωσιάζει τους πάντες είναι η απίστευτη σχεδίαση, ιδίως στο πίσω μέρος με την τεράστια αεροτομή και τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα από LED μπάρες σε σχήμα «Χ».

Ο ήχος του κρύου W16 κινητήρα των 8,0 λίτρων που αποδίδει 1.850+ άλογα ακούγεται σαν από άλλο πλανήτη και μπορεί να φανταστεί κανείς το ουρλιαχτό που θα βγαίνει στις πίστες από τις πλήρως «ελεύθερες» εξατμίσεις.

Με μία αναλογία 0,67 κιλών ανά ίππο, οι επιδόσεις της Bolide είναι ανάλογες μιας βολίδας: 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,17’’, 0-200 σε 4,36’’ και 0-500 χλμ./ ώρα σε μόλις 20,16’’! Ναι, θεωρητικά πιάνει και τα 500! Μία επίδοση που τιμά την οκτακύλινδρη Type 35 πρόγονος της που την περίοδο 1924-1930 είχε σημειώσει πάνω από 2.000 νίκες.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!