NEAPINED

Τετράθυρη κουπέ και ηλεκτρική η νέα Alfa Romeo GTV

Για μία ακόμη φορά οι Ιταλοί φαίνεται πως αλλάζουν τα πλάνα τους και το πιο πιθανό είναι η GTV να επιστρέψει με τέσσερις πόρτες, κουπέ σχήμα και με σούπερ αθόρυβες επιδόσεις.

Η Stellantis θέλει να έχει έναν αντίπαλο απέναντι στον σπορ γερμανικό ανταγωνισμό και η κατάλληλη εταιρία με την οποία μπορεί να το κάνει είναι προφανώς η Alfa Romeo. Και για αυτό υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να δούμε την GTV να επιστρέφει ως ένα ηλεκτρικό τετράθυρο κουπέ υψηλών επιδόσεων που θα τοποθετείται απέναντι στην BMW i4, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Autocar.

Σύμφωνα με το πλάνο που έχει δώσει το πράσινο φως ο πρόεδρος της Stellantis, Carlos Tavares, στόχος είναι η Alfa Romeo να παραμείνει μια σπορ δυναμική μάρκα αλλά με ένα εξηλεκτρισμένο χαρακτήρα και μοντέλα που θα υιοθετούν το ρετρό στιλ των παλιότερων.

Το σίγουρο είναι πως αυτά θα βασίζονται στις νέες πλατφόρμες του γκρουπ της Stellantis και μέχρι το 2025 το μοναδικό μοντέλο που θα έχει παλιό DNA από την εποχή της FCA θα είναι η Tonale. Η οποία θα λανσαριστεί του χρόνου και κατά μία έννοια θα καλύψει το κενό της Giulietta. Μαζί με την Brennero, που δεν θα λέγεται έτσι, αλλά πιθανότατα Palade.

Μπέρδεμα; Ναι, σίγουρα, διότι στην Alfa Romeo καιρό τώρα ψάχνονται για να βρουν τα πατήματα τους. Και πάνω που κάτι πήγαινε να γίνει έκατσε και η συγχώνευση της FCA με την PSA για να ανακατευτεί ξανά η τράπουλα για τους Ιταλούς. Ας ελπίσουμε, παρέα με τους Γάλλους να βρουν την σωστή οδό και να επαληθευτούν οι φήμες που θέλουν ακόμη και την Spider ή την MiTo να επιστρέφουν. Ας είναι και μόνο ηλεκτρικά…

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!