NEA

Jeep – Fiat – Alfa Romeo: Έρχονται νέα μικρά SUV με γαλλικό DNA!

Το νέο μικρότερο SUV της Jeep θα βασίζεται στην πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη του ομίλου PSA. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχα μοντέλα με τα σήματα των Fiat και Alfa Romeo.

Στην εποχή της Stellantis και του εξηλεκτρισμού αναπόφευκτα οι εταιρίες που βρίσκονται κάτω από μια μεγάλη ομπρέλα θα χρησιμοποιούν τα ίδια μηχανικά μέρη. Για το μικρότερο Jeep που έχει υπάρξει ποτέ και που θα τοποθετείται λίγο κάτω από το Renegade, έχουμε γράψει και παλιότερα. Τώρα, έρχονται κάποιες πληροφορίες για τις ημερομηνίες κυκλοφορίας τους που θα είναι περίπου τρεις μήνες μετά την έναρξη της παραγωγής.

Συγκεκριμένα, το νέο μικρό Jeep θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται τον Ιούλιο του 2022 στο Tychy της Πολωνίας (εκεί κατασκευάζεται ήδη το Fiat 500 και η Lancia Ypsilon). Το αντίστοιχο SUV για την Fiat θα παράγεται από τον Ιανουάριο του 2023, ενώ της Alfa Romeo (που έχει διαρρεύσει ως Brennero, θα βρίσκεται κάτω από την Tonale) τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς.

Και τα τρία SUV θα μοιράζονται κοινά μηχανικά μέρη καθώς θα βασίζονται στην πλατφόρμα CMP. Η οποία χρησιμοποιείται από τα Peugeot 208/ Opel Corsa έως τα Citroen C4/ Peugeot 2008/ DS 3 Crossback/ Opel Mokka κ.α. Αυτόματα αυτό σημαίνει πως θα χρησιμοποιηθούν οι τρικύλινδροι κινητήρες των Γάλλων στα 1.200 κ.εκ. Ειδικά για το Jeep θα μπορούσε να υπάρξει και έκδοση με πίσω ηλεκτρικό μοτέρ για τετρακίνηση. Λογικά θα είναι και υβριδική.

Φυσικά, κάθε SUV θα διαφοροποιείται οπτικά ώστε να έχει την δική του οπτικά σχεδιαστικά ταυτότητα, ενώ θα διαθέτει και από μια ηλεκτρική έκδοση. Και αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη θα δούμε το γνωστό συνδυασμό «100 kW/ 50 kWh», όπως μου αρέσει να λέω για αυτή την πασπαρτού διάταξη με το μοτέρ των 136 ίππων με την μπαταρία των 50 kWh.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!