ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ιπτάμενο ταξί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024

 Η γερμανική εταιρεία Volocopter πραγματοποίησε τη Δευτέρα μια πρώτη πτήση του ηλεκτρικού ιπτάμενου ταξί της στη Γαλλία, σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Le Bourget.

Μάλιστα η εταιρία  δήλωσε ότι στοχεύει να λειτουργήσει μια υπηρεσία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Το ιπτάμενο ταξί, που μοιάζει με ένα μικρό ελικόπτερο, απογειώθηκε στο αεροδρόμιο Bourget κοντά στο Παρίσι και στη συνέχεια προσγειώθηκε κάθετα μετά από μια πτήση τριών λεπτών, που  δεν είχε επιβάτες. Πέταξε περίπου 500 μέτρα στον αέρα με ταχύτητες έως και 30 χιλιόμετρα την ώρα και ήταν περίπου 30 μέτρα πάνω από το αεροδρόμιο, όπως τονίζεται.

«Η πρόθεση για το Παρίσι το 2024 είναι να λειτουργήσει μια τακτική υπηρεσία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volocopter, Florian Reuter. «Αυτή είναι μια πρόκληση». Ο Reuter είπε ότι η υπηρεσία πτήσης ταξί θα λειτουργήσει αρχικά από έναν εξουσιοδοτημένο πιλότο προκειμένου να συμμορφωθεί με τους υπάρχοντες κανονισμούς.

«Με την πάροδο του χρόνου … θέλουμε αυτά τα οχήματα να πετούν πλήρως αυτοματοποιημένα, οπότε δεν θα χρειαστεί πια άδεια πιλότου», πρόσθεσε. Ο Reuter περιέγραψε την αγορά αστικής κινητικότητας ως «γιγαντιαία». «Η αστική κινητικότητα είναι μια αγορά άνω των 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων», είπε. «Υπολογίζουμε ότι, έως το 2035, μπορούμε να εξυπηρετήσουμε μια αγορά 300 δις δολαρίων…».

Να τονιστεί ότι το ιπτάμενο ταξί έχει χωρητικότητα για δύο άτομα και ένα χώρο αποσκευών. 

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!