NEAPINED

Αποκλειστικά ηλεκτρικό το επόμενο Volvo XC60(;)

Η Volvo θα ξεκινήσει να χτίζει μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα και το πρώτο μοντέλο που δεν θα έχει καμία έκδοση με κινητήρα καύσης θα είναι το XC60.

Πρόσφατα η Volvo παρουσίασε το XC40 Recharge, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της σουηδικής εταιρίας. Αργότερα θα δούμε και το XC20, το οποίο θα είναι ένα από τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της μάρκας που θα πουλά PHEV και EV μέχρι το 2025. Από εκεί και πέρα και μέχρι το 2030 στόχος των Σουηδών είναι να πωλούν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Χαρακτηριστικό είναι πως το επόμενο XC60 που θα παρουσιαστεί μετά το 2024 δεν θα έχει καμία απλή συμβατική έκδοση αφού θα είναι πλήρως ηλεκτρικό. Αλλά ακόμη και αν δεν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε το πολύ να έχει μια plug-in υβριδική έκδοση.

Volvo Car Group and Northvolt to join forces in battery development and production

Ήδη η Volvo έχει ανακοινώσει πως από το 2022 θα συνεργαστεί με την σουηδική εταιρία Northvolt ώστε να εξελίξουν από κοινού νέες και πιο σύγχρονες μπαταρίες με το εργοστάσιο να είναι έτοιμο κάπου το 2025. Εκεί θα απασχολούνται περισσότεροι από 3.000 υπάλληλοι με το εργοστάσιο να έχει παραγωγική ικανότητα 50 GWh ετησίως. Επίσης, από την υπάρχουσα μονάδα μπαταριών Northvolt Ett στο Skellefteå της Σουηδίας θα είναι διαθέσιμες περίπου 15 GWh από το 2024.

Volvo Car Group and Northvolt to join forces in battery development and production

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!