NEA

Ένα απίστευτο Nissan Juke Rallye… για το ράλι Σαφάρι!

Το Juke Rally Tribute είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο που αποτίνει φόρο τιμής στο εμβληματικό 240Z.

Πριν από 50 χρόνια το θρυλικό Nissan 240Z, με οδηγό τον Edgar Herrmann και συνοδηγό τον Hans Schüller, είχε τερματίσει πρώτο στο ράλι Αφρικής που τότε περνούσε από τη Κένυα, την Ουγκάντα και την Τανγκανίκα. Το τότε αγωνιστικό είχε έναν εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα σε σειρά με χωρητικότητα 2,4 λίτρων, ενώ τα 210 του άλογα περνούσαν στους πίσω τροχούς.

Αυτό το τετραήμερο στην Κένυα διεξάγεται το ράλι Σαφάρι (επιστρέφει μετά από 19 χρόνια στο καλεντάρι) και με αφορμή αυτό το γεγονός η Nissan προχώρησε στην μετατροπή ενός απίστευτου Juke εμπνευσμένο από το αγωνιστικό 240Ζ.

To αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ πετυχημένο. Τόσο που θα θέλαμε να δούμε ένα τέτοιο Juke στις ειδικές ακόμη και του Ακρόπολις. Δυστυχώς, όμως, το αγωνιστικό Juke δεν είναι παρά μόνο ψηφιακά σχέδια.

Αξιοσημείωτο είναι πως το εικονιζόμενο 240Ζ αποκαταστάθηκε το 2013 και έκτοτε βρίσκεται στο ιστορικό μουσείο της Nissan στην Ζάμα της Ιαπωνίας, κοντά στο  παγκόσμιο στρατηγείο της αυτοκινητοβιομηχανίας,  στην περιφέρεια Kanagawa της Ιαπωνίας.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!