NEAPINED

Επίσημο: Το 2035 η VW εγκαταλείπει εντελώς τους κινητήρες καύσης

Η Volkswagen δεν θα κατασκευάζει πλέον αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη έως το 2035, όπως τονίζεται σε πρόσφατες δηλώσεις του Klaus Zellmer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ της μάρκας.

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια στιγμή όπου οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τον περιορισμό των εκπομπών βάσει νέων κανονισμών της ΕΕ.

«Στην Ευρώπη, θα βγούμε από την επιχείρηση των οχημάτων καύσης μεταξύ του 2033 και του 2035», δήλωσε συγκεκριμένα ο Zellmer στην εφημερίδα Münchner Merkur.

Το χρονοδιάγραμμα σταδιακής κατάργησης που ανακοινώθηκε την Κυριακή επηρεάζει τα αυτοκίνητα της Volkswagen, ενώ τα σχέδια είναι επίσης σε εξέλιξη για άλλες μάρκες που ανήκουν στον όμιλο Volkswagen.

Ακόμα πιο αργά θα γίνει στη Νότια Αμερική και στην Αφρική καθώς και οι δύο αυτές μεγάλες περιοχές του πλανήτη θα αργήσουν πολύ να αποκτήσουν κάποιες υποδομές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Zellmer υποστήριξε ότι θα χρειαστεί να φθάσουμε έως το 2050 για να γίνει όλος ο στόλος της εταιρίας με μηδενικές εκπομπές CO2.

Μέχρι τότε η VW αλλά και όλες οι υπόλοιπες εταιρίες θα επιδοθούν σε έναν αγώνα για την επικράτηση στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, που όπως όλα δείχνουν θα κυριαρχήσει πολύ πιο γρήγορα από ότι αρχικά περιμέναμε.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!