NEAPINED

Μόνο για τις πίστες η Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Η βρετανική φίρμα επιβεβαίωσε πως η σούπερ AMR Pro θα είναι μόνο για χρήση στην πίστα και μαζί έδωσε και τις πρώτες φωτογραφίες.

Η Valkyrie είναι η απάντηση της Aston Martin απέναντι στην Mercedes-AMG Project One. Μάλιστα, οι Βρετανοί το πήγαν ένα βήμα πιο πέρα αφού το 2018 είχαν ανακοινώσει την AMR Pro και την παραγωγή της αρχικά σε μόλις 25 αυτοκίνητα (τελικά ο αριθμός αυξήθηκε σε 40).

Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός με την εταιρία να επανέρχεται στο θέμα με νέες εικόνες και λέγοντας πως θα ανακοινώσει τα ακριβή τεχνικά στοιχεία μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο κινητήρας της δεν θα έχει κάποιου είδους εξηλεκτρισμό και θα είναι ένας γνήσιος V12 των 6,5 λίτρων της Cosworth με ισχύ στα 1.000 άλογα και κόφτη στις 11.500 σ.α.λ. Η περικοπή του υβριδικού συστήματος σημαίνει ελαφρύτερο απόβαρο και σε συνδυασμό με το κάρμπον αμάξωμα, την ανάρτηση και τα κρύσταλλα από συνθετικό υλικό Perspex.

Σε συνδυασμό με την σπέσιαλ αεροδυναμική της Valkyrie η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 362 χλμ./ώρα με το downforce να είναι ακόμη μεγαλύτερο και κοντά στο διπλάσιο του απόβαρου (σ.σ. στην απλή Valkyrie το μέγιστο κάθετο φορτίο είναι πάνω από 1,8 τόνους). Όσο για την πλευρική επιτάχυνση αυτή θα ξεπερνά τα 3g.

H Aston Martin κάνει λόγο για μια μοναδική υπερκατασκευή με το αποκορύφωμα του V12 και για επιδόσεις ανάλογες ενός πρωτότυπου αγωνιστικού στο Le Mans με την AMR Pro να μπορεί να «γυρίσει» τα 13,68 χιλιόμετρα της διάσημης πίστας μέσα σε μόλις 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Όσο για την τιμή πώλησης της κάθε AMR Pro θα είναι περίπου στα 5-6 εκατομμύρια ευρώ. Σχεδόν τα μισά που κοστίζει μια βασική Valkyrie.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!