NEA

H Bugatti Chiron απέναντι σε μονοθέσιο της Red Bull [video]

Μπορεί να τα καταφέρει η Bugatti Chiron απέναντι το μονοθέσιο της Red Bull RB7 που κατέκτησε το πρωτάθλημα πριν από δέκα χρόνια;

Η κόντρα έχει αρκετό ενδιαφέρον για το πόσα πράγματα χωρίζουν ένα hypercar από ένα μονοθέσιο, ακόμα και μιας δεκαετίας πριν. Η Chiron μπορεί να αποδίδει ακριβώς τα μισά άλογα ο κινητήρας της Red Bull σε σχέση με αυτόν της Chiron όμως το βάρος είναι αμείλικτο και καθοριστικός παράγοντας για την τελική έκβαση της μάχης.

Η κόντρα βέβαια δείχνει χαμένη από τα αποδυτήρια, καθώς το μονοθέσιο ζυγίζει μόλις 650 κιλά. Σ’ αυτά προστίθενται και τα λίγα ακόμα από τον εξαιρετικά γυμνασμένο και αγέραστο David Coulthard αυτοπροσώπως ο οποίος οδηγεί στην συγκεκριμένη περίπτωση το μονοθέσιο.

Να παρατηρήσουμε εδώ ότι η κόντρα αφορά την μικρή απόσταση του ενός τετάρτου του μιλίου, οπότε η Chiron δεν έχει προλάβει να “ανοίξει” σε ταχύτητα ενώ δεν έχει αρχίσει να επεμβαίνει και η αεροδυναμική στην F1 που τονίζει την ανάγκη για downforce παρά για μέγιστη ταχύτητα. Το video πάντως έχει πολύ ενδιαφέρον, ακόμα και για να ξανακούσουμε τον V8 της εποχής να ξυπνά μνήμες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!