NEA

Land Rover: Προσωρινό στοπ στην παραγωγή του Defender

Πέρα από τα δεινά της πανδημίας ήρθε και η έλλειψη σε microchips για να οδηγήσει τους υπεύθυνους των εταιριών στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και σε μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση των μοντέλων.

Το ιδιαίτερα επιτυχημένο σε πωλήσεις νέο Defender το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Land Rover στην πόλη Νitra της Σλοβακίας βρίσκεται αντιμέτωπο με την παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς και έτσι οδηγεί σε αλλαγή των παραγωγικών πλάνων της εταιρίας.

Η εταιρία είχε προειδοποιήσει από τον Μάιο για τα προβλήματα που είχε στο ανταποκριθεί στις παραγγελίες για το Defender, καθώς πέρα από την έλλειψη microchips είχε να αντιμετωπίσει και την τεράστια επιτυχία του μοντέλου, με πάνω από 100.000 παραγγελίες. Μάλιστα για κάποια plug-in υβριδικά μοντέλα της η Land Rover είχε λίστα αναμονής που ξεπερνούσε τους 12 μήνες.

Τα προβλήματα με την παραγωγή του Defender είχαν ξεκινήσει από πέρσι με το κλείσιμο του εργοστασίου στην Σλοβακία λόγω πανδημίας από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Ιουνίου. Η JLR πάντως δεν έδωσε ένα χρονοδιάγραμμα της επανεκκίνησης της παραγωγής του μοντέλου στο ίδιο εργοστάσιο που παράγεται και το Discovery το οποίο θα συνεχίσει να βγαίνει. 

Πάντως η ζήτηση για το εξαιρετικό νέο Defender είναι ιδιαίτερα ισχυρή, ενώ αναμένεται να γίνει ακόμα πιο έντονη με την εμφάνιση της ακόμα μεγαλύτερης έκδοσης 130.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!