NEAPINED

Το Alpine R5 επιστρέφει το 2024

Στα ηλεκτρικά πλάνα της Renault περιλαμβάνεται και μια σπορ έκδοση του επερχόμενου 5.

Ήδη έχει επιβεβαιωθεί η παραγωγή του Renault 5 που είχε παρουσιαστεί ως concept πριν από μερικές μέρες και που θα κυκλοφορήσει από το 2023. Λίγο αργότερα θα παρουσιαστεί και το πιο πρακτικό Renault 4, ενώ κάπου το 2024 αναμένεται να λανσαριστεί και το R5 που θα είναι η σπορ εκδοχή του 5.

Για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά το Renault 5 που θα κυκλοφορήσει σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα θα αντικαταστήσει το Zoe. Θα έχει τουλάχιστον δύο εκδόσεις μπαταρίας και η βασική έκδοση θα έχει πίσω μοτέρ με ισχύ 100 kW (136 ίππων).

Στην έκδοση Alpine R5 η ισχύς του ηλεκτρικού μοτέρ θα είναι στα 160 kW (218 ίππους) και πέρα από τις καλύτερες επιδόσεις θα υπάρχει και ανάλογα σπορ εμφάνιση. Μια προσέγγιση επί του θέματος μας δίνει το στούντιο X-Design, ενώ στην κεντρική οθόνη μπορείτε να δείτε την επίσημη σκοτεινή της εταιρίας.

Το R5 θα έχει ενισχυμένο πλαίσιο και πιο σφιχτή ανάρτηση, καθώς και ειδικά μενού παραμετροποίησης για σπορ οδήγηση. Πέρα από το R5 η Alpine θα παρουσιάσει μέχρι το 2025 τον διάδοχο της A110 που θα έχει ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.

Το ίδιο ισχύει και για ένα υπερυψωμένο crossover κουπέ τετράθυρο μοντέλο στη λογική του Audi e-Tron GT Coupe, ώστε η Alpine να μετατραπεί σε ένα premium ηλεκτρικό σήμα της Renault.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!