NEAPINED

Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae: Ένας επίλογος με 780 άλογα [video]

H Aventador LP 780-4 Ultimae κάνει την επίσημη εμφάνιση της επίσημα στο Goodwood. Θα κατασκευαστεί σε μόλις 600 μονάδες: 350 κουπέ και 250 roadsters με τιμή από περίπου 400.000 και 440.000 ευρώ, αντίστοιχα..

H ιταλική φίρμα κλείνει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της με την LP 780-4 Ultimae που ολοκληρώνει το 10ετές ταξίδι της Aventador. Ταυτόχρονα είναι η τελευταία Lamborghini με τον V12 των 6,5 λίτρων να μην έχει κανένα στοιχείο εξηλεκτρισμού (η διάδοχος της Aventador θα είναι plug-in υβριιδκή) και να αποδίδει 780 ίππους στις 8.700 σ.α.λ.

Η ισχύς μεταφέρεται μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων στους τέσσερις τροχούς και είναι κατά 40 άλογα αυξημένη από την S και κατά 10 από την SVJ. Όσο για τις επιδόσεις τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ./ώρα σε 5,9 δλ με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 355 χλμ./ώρα με αποτέλεσμα η Ultimae να είναι η ταχύτερη Aventador δρόμου.

Από πλευράς εμφάνισης δεν υπάρχουν ακρότητες και έχουν υιοθετηθεί στοιχεία από την Aventador S, αλλά και τις SVJ. Μάλιστα, η Ultimae είναι ελαφρύτερη κατά 25 κιλά (συνολικό ξηρό απόβαρο στα 1.550 κιλά) από την SVJ. To σαλόνι έχει και αυτό ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για την συγκεκριμένη έκδοση και διαθέτει ότι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει η εταιρία σε τεχνολογίες συνδεσιμότητας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!