NEA

Τα ηλεκτρικά πλάνα της Stellantis με εικόνες

Η Stellantis έδωσε περισσότερα στοιχεία για τις τέσσερις νέες πλατφόρμες στις οποίες θα βασιστούν τα νέας γενιάς ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τα σήματα των Alfa Romeo, Citroen, Fiat, Opel, Peugeot κ.α.

Η Stellantis επιταχύνει τα πλάνα της για τον πλήρη εξηλεκτρισμό των σημάτων της με την Opel να έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως η γκάμα της από το 2028 και μετά θα έχει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όπως θα δούμε στα παρακάτω εικονογραφήματα τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Ομίλου Stellantis θα έχουν μήκος από 3,5 μέτρα (μοντέλα όπως το ηλεκτρικό 500) έως και θα φτάνουν έως τα 6,2 μέτρα (προφανώς τα μεγάλα pick-up των Dodge/ Ram κ.α.).

Οι πλατφόρμες STLA θα είναι 4, όπως μπορείτε να δείτε στο πάνω εικονογράφημα. Είναι η Small (για αποδοτικά κόμπακτ μοντέλα), Medium (για τα premium), Large (για τα τετρακίνητα και αμερικανική muscle cars) και Frame (για τα pick-up και ελαφρά επαγγελματικά).

Τα ηλεκτρικά με την Small πλατφόρμα θα έχουν ισχύ 70 kW. Τα μικρομεσαία θα έχουν 125-180 kW, τα μεσαία προς μεγάλα 150-330 kW.

Ενδιαφέρον έχει πως τα μικρά ηλεκτρικά με μήκος κάπου έως τα 4 μέτρα θα έχουν μπαταρία από 37 έως 82 kWh. Στη συνέχεια η πλατφόρμα Medium θα υποστηρίζει μπαταρίες 87-104 kWh, η μεγάλη 101-118 kWh και τα ημιφορτηγά θα έχουν 159-200 kWh.

Η αυτονομία στην πλατφόρμα Small θα φτάνει τα 500 χλμ., στην Medium τα 700 χλμ., ενώ στις Large/ Frame τα 800 χλμ.

Ανάλογα με την έκδοση (θα υπάρχουν πισωκίνητες ή προσθιοκίνητες ή τετρακίνητες ή plug-in υβριδικές), οι πλατφόρμες θα έχουν τεχνολογία δικτύου 400V, ενώ αυτές με ισχύ 150-330 kW θα έχουν 400V/ 800V.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!