NEAPINED

Το πρόβλημα με τους ημιαγωγούς και τα τσιπς θα συνεχιστεί και το 2022

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις γραμμές παραγωγής και στις καθυστερήσεις στις παραδόσεις νέων μοντέλων. Θα κορυφωθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το τελευταίο διάστημα λαμβάνουμε αρκετά emails σας σχετικά με τις παραγγελίες νέων μοντέλων και την πολύμηνη αναμονή που μπορεί να φτάνει μέχρι και το επόμενο έτος. Βλέπετε η πανδημία έχει δημιουργήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις και μια από αυτές αφορούν στην έλλειψη των ημιαγωγών και των τσιπς με αποτέλεσμα να καθυστερεί η παραγωγή στα εργοστάσια.

Ο Luca de Meo, o CEO της Renault, επισήμανε πως οι διαταράξεις στην παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων θα συνεχιστεί και το 2022, ενώ το πρόβλημα θα ενταθεί νωρίτερα το φθινόπωρο. Για την γαλλική εταιρία η έλλειψη τσιπς θα σημάνει 100.000 λιγότερα αυτοκίνητα για το 2021, ενώ το ίδιο πρόβλημα αφορά σχεδόν όλους τους κατασκευαστές.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του 2020 και λόγω της πανδημίας δημιουργήθηκε μια τεράστια παγκοσμίως κρίση γύρω από την προμήθεια ημιαγωγών λόγω της εκρηκτικής ζήτησης σε ηλεκτρονικές συσκευές. Το πρόβλημα με τους ημιαγωγούς και τις καθυστερήσεις πολλών νέων μοντέλων έχει ανεβάσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα τις τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ειδικότερα σε αγορές όπως την αμερικανική.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!