ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον τα κατάφερε – όση ώρα διήρκησε η πτήση προς το διάστημα;

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον την Κυριακή ανέβηκε…στο διάστημα ή αλλιώς έφτασε πάνω από 50 μίλια πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικού με τον πύραυλο Virgin Galactic.

Και στη συνέχεια επέστρεψε με ασφάλεια στην πρώτη πλήρως πληρωμένη δοκιμαστική πτήση του οχήματος στο διάστημα, μια συμβολική ορόσημο για μια επιχείρηση που ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια. Όλη η πτήση, από την απογείωση έως την προσγείωση, διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Ο Branson, που δέχτηκε τη βόλτα, είχε αναγγείλει την αποστολή ως πρόδρομο μιας νέας εποχής του διαστημικού τουρισμού, με την εταιρεία που ίδρυσε το 2004, προκειμένου αυτή να είναι έτοιμη να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες τον επόμενο χρόνο.

Μία εβδομάδα μετά από τα 71α γενέθλιά του, ο Μπράνσον και οι συνεργάτες του περπατούσαν στην άσφαλτο ανάμεσα σε ένα πλήθος θεατών που τον “αποθέωνε” πριν επιβιβαστεί στον πύραυλο Unity.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε από την Virgin Galactic έδειξε ότι ο Μπράνσον έφτασε νωρίτερα στον χώρο απογείωσης με το ποδήλατό του και χαιρετούσε τους συνεργάτες του.  Μεταξύ των παρισταμένων ήταν και ο πρωτοπόρος δισεκατομμυριούχος Elon Musk.

Εξωγήινα… τα εισιτήρια!

Η Virgin δήλωσε ότι σχεδιάζει τουλάχιστον δύο δοκιμαστικές πτήσεις του διαστημικού αεροπλάνου τους επόμενους μήνες πριν ξεκινήσει την τακτική εμπορική λειτουργία το 2022.

Αυτή δεν είναι υπηρεσία ταξιδιού με έκπτωση. Ωστόσο, η ζήτηση είναι  ισχυρή, με αρκετές εκατοντάδες πλούσιους αστροναύτες να έχουν ήδη κάνει κράτηση, με τιμή περίπου 250.000 $ ανά εισιτήριο.

Τέλος τονίζεται ότι η τράπεζα επενδύσεων UBS με έδρα την Ελβετία εκτιμά ότι η δυνητική αξία της αγοράς του διαστημικού τουρισμού θα φτάσει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2030.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!