NEA

4,3 δισ. ευρώ θα επενδύσει η Ισπανία για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Το ποσό των 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδύσει  η Ισπανία  προκειμένου να να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και μπαταριών ως μέρος ενός μεγάλου εθνικού προγράμματος δαπανών που χρηματοδοτείται κυρίως από ταμεία ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez δήλωσε ότι το κυβερνητικό σχέδιο θα περιλαμβάνει ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής, δίνοντας επιχορηγήσεις σε εταιρείες με στόχο την κατασκευή της πρώτης μονάδας μπαταριών της χώρας και την ενίσχυση της κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

«Είναι σημαντικό για την Ισπανία να αντιδράσει και να προβλέψει αυτόν τον μετασχηματισμό στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης», είπε, προσθέτοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας θα μπορούσε να συνεισφέρει άλλα 19,7 δισεκατομμύρια ευρώ στην πρωτοβουλία από το 2021 έως το 2023, σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

Μετά τη Γερμανία, η Ισπανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αυτοκινήτων στην Ευρώπη και ο όγδοος μεγαλύτερος στον κόσμο. Καθώς η βιομηχανία αντιμετωπίζει μια τεκτονική στροφή προς ηλεκτρικά οχήματα και μεγαλύτερη τεχνολογική ολοκλήρωση, η Ισπανία συναγωνίζεται τη Γερμανία και τη Γαλλία για να αναθεωρήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού και να επανεξετάσει τις κατασκευαστικές της βάσεις.

Με τη νέα επένδυση, αναμένεται ότι  η συμβολή του κλάδου στην οικονομική παραγωγή θα φτάσει το 15% έως το 2030, από περίπου 10% τώρα. Το πρόγραμμα θα μπορούσε να δώσει ώθηση στη δημιουργία έως και 140.000 νέων θέσεων εργασίας, όπως τονίζεται.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!