ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΕΕ θα ζητήσει καταληκτική ημερομηνία για τους κινητήρες θερμικής καύσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκαλύπτει σήμερα το πακέτο προτάσεών της, με την κωδική ονομασία, «Fit for 50», η οποία, εάν εγκριθεί από τα 27 κράτη μέλη, θα θέσει τις βάσεις για την επίτευξη του στόχου του 2030 για μείωση των εκπομπών θέρμανσης του πλανήτη κατά 55% από τα επίπεδα του 1990.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να εισαγάγει μια καταληκτική ημερομηνία, όπου πλέον όλοι οι κατασκευαστές θα πρέπει να σταματήσουν να παράγουν αυτοκίνητα με κινητήρες θερμικής καύση.

Ο Ursula von der Leyen είπε σε συνέντευξή του στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung ότι παρόλο που δώδεκα Ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν ήδη ανακοινώσει ότι θα στραφούν σε αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών από το 2028 έως το 2035, απαιτείται ακόμη μια νομική ημερομηνία διακοπής.

«Θα καθορίσουμε ακόμη μια ημερομηνία λήξης μετά την οποία, όλα τα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από εκπομπές», είπε, χωρίς να αναφέρει την ημερομηνία αυτή. «Διαφορετικά, θα υπάρξει έλλειψη βεβαιότητας και δεν θα επιτύχουμε τον στόχο μας για την κλιματική ουδετερότητα έως το 2050».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!