NEA

Και το Βιετνάμ φτιάχνει EV και ποντάρει και στην ευρωπαϊκή αγορά

Ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων του Βιετνάμ, VinFast, δήλωσε τη Δευτέρα ότι άνοιξε γραφεία στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, με στόχο να προσελκύσει πελάτες που ενδιαφέρονται για έξυπνα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η VinFast, μια μονάδα του μεγαλύτερου ομίλου Vingroup JSC του Βιετνάμ (VIC.HM), έγινε η πρώτη πλήρως κατασκευασμένη εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας όταν τα βενζινοκίνητα μοντέλα που κατασκευάστηκαν κάτω από το δικό της σήμα κυκλοφόρησαν στους δρόμους το 2019.

«Η VinFast έχει ήδη δημιουργήσει αντιπροσωπευτικά γραφεία σε πέντε διεθνείς αγορές και σύντομα θα ανοίξει εκθέσεις στην Καλιφόρνια», δήλωσε ο Vingroup. Η εταιρεία εξάλλου ανακοίνωσε ότι δύο ηλεκτρικά μοντέλα αυτοκινήτων, τα VF e35 και VF e36, θα κυκλοφορήσουν επίσημα τον Μάρτιο του επόμενου έτους, ενώ είχε θέσει ως στόχο την πώληση 56.000 ηλεκτρικών οχημάτων το 2022.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!