NEA

Marsien: Η Porsche 911 Safari σε εκτέλεση Gemballa [video]

Το όνομα Gemballa ίσως να σας λέει κάτι από τα παλιά και συγκεκριμένα τον Uwe Gemballa, τον Γερμανό που ίδρυσε το 1981 την ομώνυμη εταιρία βελτιώσεων και που δολοφονήθηκε το 2010.

Τώρα, ο 27χρονος γιος του ίδρυσε την Marc Philipp Gemballa και όπως φαίνεται πρέπει να ξεπεράστηκαν τα νομικά εμπόδια που υπήρχαν μετά από μήνυση για πνευματικά δικαιώματα της Gemballa που πλέον ανήκει σε άλλα χέρια.

Tο Marsien, όπως ονομάζεται από την λέξη Martian (πλανήτης Άρης, εξού και οι φωτογραφίες στο κοκκινόχωμα της ερήμου Al Faya στα Εμιράτα), εξελίχθηκε σε συνεργασία με την RUF και βασίζεται σε μια Porsche 911 (της γενιάς 992).

Το αμάξωμα είναι πλήρως κάρμπον και το έχει σχεδιάσει ο Alan Derosier, ενώ για την περίσταση η ισχύς του εξακύλινδρου boxer έχει αυξηθεί κατά 100 άλογα και φτάνει τα 750. Αν το απαιτήσει ο πελάτης η ισχύς μπορεί να ανέβει ακόμη περισσότερο, στα 830 άλογα.

Η ιδιαιτερότητα του τετρακίνητου Marsien αφορά στην αερανάρτηση της KW Automotive που επιτρέπει το σήκωμα του αυτοκινήτου έως 25 εκατοστά από το έδαφος, όταν επιλεχθεί το πρόγραμμα εκτός δρόμου. Για την άσφαλτο η απόσταση μειώνεται και το σασί χαμηλώνει στα 12 εκατοστά.

Η MPG (Marc Philipp Gemballa) λέει πως θα κατασκευάσει το πολύ 40 Marsien και για την κάθε μετατροπή ζητά περίπου 500.000 ευρώ. Δίχως να υπολογίζεται το κόστος της 911 Turbo S. Τα λεφτά μπορεί να ακούγονται παράλογα για ένα τέτοιο concept αλλά προφανώς κάπου σε όλο τον κόσμο θα υπάρχουν 40 δισεκατομμυριούχοι που θα τους περισσεύουν. Προφανώς, σε αυτούς να ποντάρει και ο γιόκας του μακαρίτη Gemballa.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!