NEA

Peugeot: Στόχος ο πλήρης εξηλεκτρισμός έως το 2025

Στόχος της γαλλικής εταιρίας είναι να καλύψει την γκάμας της σε ηλεκτρικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις από το 70% που είναι τώρα, στο 85% το 2023 και στο 100% το 2025.

Μιλάμε βέβαια για παράλληλες εκδόσεις EV μοντέλων και όχι για πλήρη κατάργηση των θερμικών κινητήρων, με την γαλλική εταιρία να θέλει να έχει για όλα τα μοντέλα της και τουλάχιστον μία εξηλεκτρισμένη εκδοχή. Προς το παρόν η ηλεκτρική γκάμα της εταιρίας περιλαμβάνει την plug-in υβριδική έκδοση του 3008, του 508 και του 508 SW.

Αυτά τα μοντέλα προσφέρονται είτε σε προσθιοκίνητες εκδόσεις με έναν ηλεκτροκινητήρα, είτε σε τετρακίνητες με έναν έξτρα ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Υπάρχουν επίσης τα αμιγώς ηλεκτρικά e-208 και e-2008 ενώ και το νέο 308 θα έχει δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις, από το λανσάρισμά του.

Η γαλλική εταιρία έχει επιδοθεί και σε έναν αγώνα για τον εξηλεκτρισμό και των ελαφρών επαγγελματικών της, έχοντας ήδη στην γκάμα της τα αμιγώς ηλεκτρικά e-Partner, e-Expert και e-Boxer, με πολλές επιλογές σε μπαταρίες και αυτονομία.

Το μόνο Peugeot που μένει χωρίς εξηλεκτρισμένη έκδοση είναι το 108 το οποίο σύντομα θα καταργηθεί, το 301 που απευθύνεται σε αναδυόμενες αγορές και το 5008 για το οποίο σύντομα θα υπάρξει η plug-in υβριδική του έκδοση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!