NEA

Δεύτερο facelift για την Porsche Macan [video]

Η Porsche προχώρησε στην διακριτική ανανέωση της Macan με ισχυρότερους κινητήρες σε κάθε έκδοση.

Αυτό είναι το τελευταίο facelift για την Macan αφού το 2023 θα παρουσιαστεί η ολοκαίνουργια ηλεκτρική γενιά της που θα συμπορεύεται παράλληλα με τις συμβατικές της εκδόσεις.

Η ανανεωμένη ξεχωρίζει από το επανασχεδιασμένο μπροστινό της μέρος, τη πιο δυναμική της όψη, τις νέες ζάντες, ενώ πίσω υπάρχει νέας σχεδίασης διαχύτης. Στο εσωτερικό η βασική αλλαγή είναι η νέα κονσόλα με τα απτικά πλήκτρα (αντί για φυσικούς διακόπτες), ενώ η οθόνη αφής του συστήματος infotainment παραμένει στις 10,9’’.

Οι αλλαγές στην γκάμα των κινητήρων ξεκινούν από την κορυφαία GTS έκδοση (η Turbo καταργείται) με τον V6 των 2,9 λίτρων. Έχει δύο turbo και αποδίδει +60 άλογα φτάνοντας συνολικά τα 440. Τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 4,3’’ όταν η τελική ταχύτητα φτάνει τα 272 χλμ./ώρα (με το πακέτο Sport Chrono).

Στην Macan S ο V6 των 2,9 λίτρων αντικαθιστά τον τρίλιτρο και αποδίδει +26 άλογα φτάνοντας τα 380 ίππους. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 4,6’’ με τελική στα 259 χλμ./ ώρα. Η βασική έκδοση της Macan εφοδιάζεται με ένα νέο τετρακύλινδρο turbo στα 2,0 λίτρα που αποδίδει 265 ίππους με 0-100 σε 6,2’’ και τελική στα 232 χλμ./ώρα.

Σε όλες τις Macan είναι στάνταρ η τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (PDK) 7 σχέσεων. Στην GTS στάνταρ είναι η σπορ αερανάρτηση ανάρτηση με μειωμένη κατά 10 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος. Νέες ρυθμίσεις έχει η ενεργητική ανάρτηση PASM που είναι προαιρετική στην βασική έκδοση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!