NEA

H Subaru παρουσιάζει εξωτερικό αερόσακο για το Levorg

Είναι να απορείς με τους Ιάπωνες αφού το Levorg δεν είναι το πρώτο αυτοκίνητο με αερόσακο για πεζούς. Ήδη από το 2012 το Volvo V40 είχε ένα αντίστοιχο σύστημα.

Από το V40 και με ελάχιστες εξαιρέσεις ο εξωτερικός αερόσακος δεν επικράτησε ως μια λύση που έχει αποτέλεσμα. Προφανώς, στην Subaru να αποφάσισαν να εισάγουν ένα τέτοιο σύστημα για λόγους εντυπωσιασμού στο Levorg, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην ιαπωνική αγορά, στην Αυστραλία και πολύ λιγότερο στην Ευρώπη.

Ο εξωτερικός αερόσακος τοποθετείται μέσα στις μπροστινές κολόνες, στην βάση του παρμπρίζ, και αναπτύσσεται όταν το απαιτήσουν οι καταστάσεις. Η Subaru αναφέρει πως οι εξωτερικοί αερόσακοι δεν αποσκοπούν μόνο στην προστασία των πεζών, αλλά προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη προστασία για τους επιβαίνοντες.

Για παράδειγμα, πριν από δύο χρόνια η ZF είχε παρουσιάσει έναν εξωτερικό αερόσακο που αναπτύσσεται από τα πλάγια, είναι μεγαλύτερος 3-4 φορές σε σχέση με έναν συμβατικό (κάπου μεταξύ 280-400 λίτρα), ενώ απαιτεί μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου για την ανάπτυξή του. Προφανώς, πρόκειται για μια πολύ εξεζητημένη λύση με μεγάλο κόστος και με το αποτέλεσμα κάπως αμφίρροπο.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!