NEA

H Tesla απελευθερώνει το δίκτυο φορτιστών της

Μέχρι τώρα το δίκτυο των superchargers αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των κατόχων αυτοκινήτων Tesla.

Μέσα στη χρονιά που διανύουμε αυτό θα αλλάξει, όπως έκανε γνωστό ο Elon Musk μέσω του αγαπημένου του Twitter. Συγκεκριμένα, έγραψε πως εντός του έτους θα έχουν πρόσβαση όλα τα ηλεκτρικά στο δίκτυο της Tesla, ενώ στη συνέχεια διευκρίνισε πως αυτό θα ισχύσει για όλες τις χώρες.

Αυτή τη στιγμή το δίκτυο φόρτισης της Tesla αποτελείται από 2.500 σταθμούς και 25.000 σημεία φόρτισης σε όλο τον κόσμο με ισχύ από 100 kW έως 240 kW. Προφανώς, η απελευθέρωση του δικτύου να είναι κάτι που δεν θα αρέσει στους κατόχους Tesla, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει ένα μικρό συνωστισμό.

Πάντως, ο Musk δεν διευκρινίζει αν θα υπάρχει χρονικό πλαφόν χρήσης για τους άλλους οδηγούς ηλεκτρικών ή κάποιο όριο στην ισχύ φόρτισης. Όπως και να έχει, υπάρχουν δύο τινά. Το ένα είναι πως με το άνοιγμα των φορτιστών η Tesla θα έχει ένα επιπλέον έσοδο, αλλά το σημαντικότερο είναι πως θα μπορεί πλέον να διεκδικεί κρατικές επιδοτήσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!