NEA

Κοινοπραξία Suzuki, Daihatsu με επικεφαλής την Toyota για νέα EV

Η Suzuki Motor Corp και η Daihatsu ενώνουν τις δυνάμεις του σε έναν εμπορικό συνασπισμό ηλεκτρικών οχημάτων με επικεφαλής την Toyota Motor Corp.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θα αποκτήσουν η καθεμία μερίδιο 10% στην κοινοπραξία, ισοδύναμη με την Isuzu Motors και την Hino Motors, ενώ η Toyota θα κατέχει το 60% της συμμετοχής.

«Με τη Suzuki και την Daihatsu να συμμετέχουν στο έργο και να συνεργάζονται, θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε τον κύκλο συνεργασίας μας, όχι μόνο για τα επαγγελματικά οχήματα αλλά και για τα μίνι οχήματα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda.

«Με αυτήν την επέκταση, πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά σε μια καλύτερη κοινωνία κινητικότητας», δήλωσε ο Toyoda.

Η νέα εταιρία θα ονομάζεται Commercial Japan Partnership (CJP) και δημιουργήθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Η συνεργασία θα οδηγήσει στην αύξηση της παρουσίας των εταιριών στα μικρά ηλεκτρικά επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα, εκεί που η Daihatsu και η Suzuki έχουν μεγαλύτερη εξειδίκευση.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν αυξανόμενο ανταγωνισμό από τεχνολογικούς γίγαντες και άλλους αντιπάλους που κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!