NEA

Drones κόβουν κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ στους δρόμους [video]

Τα drones έχουν δημιουργήσει νέες καταστάσεις ακόμη και στην υπηρεσία της Τροχαίας συλλαμβάνοντας τους παραβάτες οδηγούς.

Τα ιπτάμενα μέσα (τα γνωστά drones) δεν είναι κάτι καινούργιο, όμως το κόστος τους έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τις δυνατότητες τους που έχουν αυξηθεί. Έτσι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν παντού καταγράφοντας εικόνες και πλάνα από ψηλά.

Μάλιστα, η αστυνομία της Πολωνίας βρήκε ένα τρόπο για να τα χρησιμοποιήσει στο σώμα της Τροχαίας συλλαμβάνοντας όσους οδηγούς παραβιάζουν τον ΚΟΚ στους δρόμους.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο το drone δίνει το πλάνο στον χειριστή του, ο οποίος με την σειρά του ειδοποιεί το αστυνομικό μπλόκο που έχει στηθεί σε ένα πολύ πονηρό σημείο. Συγκεκριμένα, σε μία μεγάλη ευθεία, όπου τα αυτοκίνητα έχουν αρκετή ορατότητα, όμως απαγορεύεται το προσπέρασμα.

Όπως βλέπουμε το drone εκτελεί άριστα τα καθήκοντα του ως ένας αμείλικτος καταδότης και οι αστυνομικοί στο μπλόκο δεν προλαβαίνουν να κόβουν πρόστιμα. Κάτι που δύσκολα θα κατάφερναν να κάνουν δίχως το σύμμαχο drone.

Τα drone που χρησιμοποιεί η πολωνική Τροχαία είναι λίγο μεγαλύτερα από αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε επειδή έχουν καλύτερη κάμερα ακριβείας, καθώς και λίγο μεγαλύτερες μπαταρίες για να πετούν παραπάνω. Και φυσικά να συλλαμβάνουν περισσότερους παραβάτες, οι οποίοι δεν ξέρουν καν πως τα όργανα της Τροχαίας τους είδαν να κάνουν την παράβαση.

Ενδιαφέρον θα είχε αν τα drones τα χρησιμοποιούσε και η Ελληνική Τροχαία. Τι λέτε πως θα γινόταν; Θα ήταν αποτελεσματικό ένα τέτοιο μέτρο; Ειδικότερα σε επικίνδυνα σημεία όπου γίνονται ατυχήματα και οι οδηγοί δεν συμμορφώνονται με τον ΚΟΚ;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!